Fudbal

Crna Gora poražena u Švedskoj

Reprezentacija Crne Gore poražena je u šestom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo na gostovanju Švedskoj - meč odigran večeras u Solni završen je rezultatom 3:1 u korist domaćina.
Crna Gora poražena u Švedskoj
Portal AnalitikaIzvor

Meč je riješen u finišu prvog dijela susreta kada su Šveđani došli do tri gola prednosti, iako su u dva navrata tokom prvih 45. minuta drhtali pred pokušajima Tomaševića i Mugoše. Domaćin u nastavku gotovo i da nije imao prilika, ali je čvrstom defanzivom uspijevao da izađe na kraj sa napadima Damjanovića i drugova pa je odbrana "vikinga" kapitulirala samo jednom.

Meč je počeo sa tri vezana prekida za Šveđane, nakon kojih nije bilo veće opasnosti po gol Poleksića. "Sokoli" su uzvratili u petom minutu preko Damjanovića, koji je glavom pokušao sa desetak metara nakon ubacivanja Kašćelana, ali je lopta zavšila pored gola.

Prvu veliku priliku na meču imali su Brnovićevi izabranici - udarac Tomaševića nakon kornera sa lijeve strane u 20. minutu završio je nedaleko od gola Isaksona. Sedam minuta kasnije u još boljoj prilici našao se Mugoša koji je dobio duel sa Bengtsonom, izašao sam na golmana, tukao lijevom nogom i poslao loptu pored stative. Samo dva minuta kasnije Poleksić je fantastičnom intervencijom odbio u korner udarac Ibrahimovića sa sedam metara.

Šveđani su u posljednjih sedam minuta prvog poluvremena iskoristili tri ukazane šanse da dođu do velike prednosti uoči odlaska na odmor. Berg je u 38. minutu iskoristio centaršut Ekdala da glavom pogodi dalji ugao Poleksićevog gola, da bi dva minuta kasnije Ibrahimović jakim udarcem po zemlji duplirao prednost svog tima. U posljednjem minutu prvog dijela najboljih igrač Švedske iskoristio je grešku naše posljednje linije da se po drugi put upiše u strijelce.

Naša selekcija zaprijetila je u petom minutu nastvka, preko Bećiraja koji je dobro šutirao nakon odbijene lopte od strane Isaksona ali se ispred gol linije našao Bengtson koji je spasio siguran pogodak. Tomašević je nešto kasnije pokušao udarcem iz daljine koji je Isakson odbio u korner.

U 62. minutu Mugoša je prihvatio loptu u kaznenom prostoru i izborio jedanaesterac koji je Damjanović pretvorio u pogodak. "Sokoli" su damo dva minuta kasnije imali prilliku da dođu na gol zaostatka ali je Isakson fantastično regaovao i zaustavio udarac Bećiraja sa sedam metara. Uslijedila je nova prilika za naš tim ali Damjanović nije na pravi način zahvatio loptu nakon ubacivanja Boljevića.

Nakon šest odigranih utakmica u kvalifikacijama naša selekcija zauzima četvrto mjesto u grupi G sa pet osvojenih bodova, iza reprezentacija Austrije, Švedske i Rusije.

Švedska - Crna Gora 3:1

Stadion Frends arena, Solna

Sudija: Husein Goček (Turska)

Strijelci
1:0 - Berg 38'
2:0 - Ibrahimović 40'
3:0 - Ibrahimović 44'
3:1 - Damjanović 64' (p)

Žuti kartoni
Ekdal, Kalstrom - Švedska
Simić, Tomašević, Boljević - Crna Gora

Švedska: Andreas Isakson, Pjer Bengtson, Erik Johanson, Sebastian Larson, Albin Ekdal, Kim Kalstrom (od 71. Pontus Vernblum), Zlatan Ibrahimović (od 89. Ola Toivonen), Aleksander Milošević, Oskar Vendt, Markus Berg, Erkan Zengin (od 63. Emil Forsberg).

Crna Gora: Vukašin Poleksić, Elsad Zverotić (od 57. Esteban Saveljić), Stefan Savić, Marko Simić (od 74. Saša Balić), Žarko Tomašević, Nikola Vukčević, Mladen Kašćelan (od 46. Vladimir Boljević), Adam Marušić, Fatos Bećiraj, Stefan Mugoša, Dejan Damjanović. 

Portal Analitika