Društvo

Euromost: Građan i dalje odlazi sa sjevera, inspekcija kontroliše autobuse i auta

“Naši građani koji su danas stigli u Njemačku su nam kazali da su najprije autobusima iz Bijelog Polja krenuli na put, ali kad smo došli do Berana smo se vratili, jer su vozači dobili informacije da policija i inspekcija kontrolišu i vraćaju sve autobuse. Kako nismo mogli stići do Rožaja vozači su odlučili da granicu pređemo na Dobrakovu. Građani koji su nas čekali u Rožajama su se snašli i naknadno su obezbijedili prevoz kombijima, taksijem ili privatnim vozilima”, navodi se u saopštenju Euromosta.
Euromost: Građan i dalje odlazi sa sjevera, inspekcija kontroliše autobuse i auta
Portal AnalitikaIzvor

On je maglasio da građani i pored kontrola inspekcija u Crnoj Gori i dalje masovno pristižu u prihvatni centar u Braušvajngu.

"Takođe, naši aktivisti su na autobuskoj stanici u Rožajama evidentirali inspekciju za drumski saobraćaj koja je od ranih jutarnjih časova vršila kontrolu prevoznika i privatnih auta koji su prevozili naše građane prema državama EU. Da li je to razlog da neki prevoznici nijesu u subotu prolazili kroz autobusku u Rožajama i da ih je neko obavijestio o ovoj inspekciji ili manji broj građana odlazi ove nedjelje zbog izjava njemačkih zvaničnika da će vratiti sve azilante iz Crne Gore, vidjećemo tokom naredne nedelje kada dobijemo informacije iz prihvatnih centara u Njemačkoj", kazao je Mekić.

1406euromost2

Mekić je istakao da su u srijedu evidentirali dva puna autobusa koja su odvezla građane sa sjevera u zemlje EU, kao i više taksi, kombi i privatnih vozila.

Portal Analitika