Društvo

U Herceg Novom šest hiljada gostiju: Buđenje bez vode

U Herceg Novom trenutno boravi skoro šest hiljada turista koje je, kako prenosi Radio Jadran, dočekao 20-satni prekid u snadbijevanju vode i sanacije šetališta.
U Herceg Novom šest hiljada gostiju: Buđenje bez vode
Portal AnalitikaIzvor

Prema podacima lokalne Turističke organizacije, u Herceg Novom je dva odsto više turista nego u istom prošlogodišnjem periodu, a najviše je stranaca, oko 4,38 hiljada.

Većina gostiju je izabrala smještaj u domaćinstvima i to preko četiri hiljade posjetilaca.

Svi koji ostaju do 20. juna moraće da se naviknu na prekid u snabdijevanju vodom, a restrikcije traju od 1. juna zbog ugradnje turbina na Hidroelektrani Plat. Ipak, goste od sjutra neće buditi građevinske mašine, jer počinje zabrana izvođenja građevinskih radova u prvoj zoni, koja traje do 15. septembra, a u drugoj i trećoj zoni radovi će biti zabranjeni od 1. jula do 31. avgusta.

Kako prenosi Radio Jadran, ovih dana je vidljivo vraćanje šetališta i obale u prvobitno stanje, nakon što je prekinuta gradnja kanalizacionog kolektora, pa se očekuje da će se sve srediti do 25. juna.

Sanacija šetališta počela je od tvrđave Forte Mare do Meljina, a ujedno se obnavljaju i oštećeni djelovi javne rasvjete, a lokalna javna preduzeća Vodovod, Čistoća i Stambeno komunalno još imaju dosta posla da uklone nedostatke na plažama koje nijesu zakupljene na saobraćajnicama i javnim površinama.

Portal Analitika