NATO

BULAJIĆ: Poštena analiza pokazala bi pad podrške članstvu u NATO

Poštena i nepristrasna analiza pokazala bi da je broj pristalica učlanjenja Crne Gore u NATO u padu, smatra potpredsjednik Nove srpske demokratije, Strahinja Bulajić, navodeći da se u Vladinoj agresivnoj propagandi pokazuje elementarno nepoznavanje mentaliteta naroda.
BULAJIĆ: Poštena analiza pokazala bi pad podrške članstvu u NATO
Portal AnalitikaIzvor

On je, komentarišući Vladinu intenziviranu kampanju za NATO u poslednje vrijeme, u susret odluci o pozivu, ocijenio da se radi o „Vladinoj agresiji na zdrav razum nesumnjive većine građana Crne Gore koji se protive učlanjenju u tu ofanzivnu i militantnu alijansu“.

„Vlada neće ili ne želi ili, možda i ne smije, da shvati da građani Crne Gore, većinski, jednostavno ne vole NATO, a posebno ga ne žele na svojoj zemlji. Poprilično mizerno i jadno djeluje propaganda prema kojoj će ulaskom u NATO penzije crnogorskim penzionerima biti uvećane, ili kako će da procvjetaju turizam i poljoprivreda i mnoge druge nelogičnosti“, kazao je Bulajić agenciji MINA.

Njemu se, kako je rekao, čini da prisustvujemo začuđujuće naivnoj i, za intelekt našeg naroda, ponižavajućem i davno prevaziđenom načinu agitpropa. „Osim toga, Vlada se ponaša kao da u Crnoj Gori ne živi niko drugi osim nje“.

„Vlada, ogromna većina medija, partije na vlasti, ali i pojedine iz opozicije, mnoge NVO finansirane upravo sa te strane, ubjeđuju narod da je veoma dobro za našu djecu da se Crna Gora učlani u NATO pakt, između ostalog, bez obzira na činjenicu što NATO, na primjer, sada u Ukrajini podržava neonacizam, finansijski i vojno pomaže nacističke falange i ne protivi se povampirenju kukastih krstova, ali i što na granicama Rusije svoje snage stavlja u stanje borbene gotovosti“, dodao je on.

Mađutim, prema riječima Bulajića, izgleda da je narod ipak, i pored svega što je izdržao u protekle dvije i po decenije, uspio da sačuva ono iskonsko u sebi, da zna ko je, odakle je i gdje pripada.

On ne smatra da je broj onih koji podržavaju članstvo u Alijansi povećan.

„Naprotiv. Uvjeren sam da bi jedna, ali sasvim poštena i nepristrasna analiza, pokazala upravo suprotno, odnosno da je broj pristalica učlanjenja u padu. U ovoj Vladinoj agresivnoj propagandi pokazuje se elementarno nepoznavanje mentaliteta ovog naroda. Ne može, u ovom slučaju, sve da se sagledava kroz novac. Ima nešto što, na svu sreću, kod većine našeg naroda jos uvijek postoji, a to je da ne može baš sve da se kupi“, kazao je Bulajić.

MINA

Portal Analitika