Društvo

Universal Capital Bank: Nijesmo izgubili 1,5 miliona eura

Universal Capital Bank AD Podgorica saopštila je danas, reagujući na medijske navode u dnevnom listu Dan, da banka zbog računske prevare nije pretrpjela gubitak od 1,5 miliona eura.
Universal Capital Bank: Nijesmo izgubili 1,5 miliona eura
Portal AnalitikaIzvor

Podgorički dnevni list Dan juče je objavio tekst pod naslovom,,Iz Univerzal banke u Podgorici opljačkali 1,5 miliona eura”  koji je Portal Analitika prenio pod naslovom "Uhapšeni Singapurci koji su sa računa Univerzal kapital banke ukrali oko milion i po eura". U tekstu se navodi da su singapurci Džon Švank i Kim Jang uhapšeni zbog sumnje da su računarskom prevarom sa računa Univerzal kapital banke u Podgorici ukrali oko 1,5 miliona eura.  

Reagujući na te navode, iz banke je saopšteno da Universal Capital Banka nije pretrpjela gubitak kako se navodi u tekstu, i dodali da su u modernom informacionom okruženju banke postale svakodnevna meta sajber napada najrazličitijih vrsta.

- Jedan od takvih, kao dio šireg napada na klijente banaka širom svijeta, zahvaljujući brzoj reakciji banke, policije i Interpola otkriven je prošle godine, a počinioci su prije više od osam mjeseci uhapšeni. U toku je krivični postupak i postupak naknade štete svim oštećenim stranama - saopšteno je iz Banke.

Iz Universal Capital Banke su posebno istakli da je banka u ovom slučaju spriječila gubitak, što se može zaključiti iz zvaničnih finansijskih izvještaja i izvještaja eksternog revizora i uspješno zaštitila svoje klijente, “o čemu svjedoči konstantan porast njihovog povjerenja u banku koji se ogleda u stalnom povećanju njihovog broja i visine depozita, posebno u posljednjih 18 mjeseci”.

Portal Analitika