Društvo

Kotor: Konferencija studenata elektrotehnike od 8. jula

Članovi studentske organizacije EESTEC LC Podgorica po osmi put organizuju Međunarodnu konferenciju studenata elektrotehnike u Kotoru koja počinje 8. jula i trajaće do 15. jula.
Kotor: Konferencija studenata elektrotehnike od 8. jula
Portal AnalitikaIzvor

„Nakon brojnih događaja na lokalnom nivou, odlučili smo da organizujemo i ovu konferenciju i to na internacionalnom nivou. Cilj naše organizacije jeste povezivanje studenata elektrotehnike širom Evrope, kao i razmjena iskustava sa ostalim kolegama. Međunarodna konferencija studenata elektrotehnike je najbolji način da se naši ciljevi realizuju“ – poručuju iz ove organizacije.

Konferencija će brojati 60 učesnika, od čega 20 studenata iz Podgorice i njihovih 40 kolega širom Evrope. Ciljevi ove konferencije jesu promovisanje kulture i običaja Crne Gore, razmjena informacija o obrazovnim sistemima u Crnoj Gori i drugim evropskim zemljama, kao i o mogućnostima stručnog usavršavanja istih.

Razmjenom znanja i iskustva, studenti se povezuju, a i ostvaruje se saradnja našeg Univerziteta sa drugim obrazovnim institucijama širom Evrope.

„Edukativni karakter ovog događaja se zasniva na interaktivnim radionicama i treninizima iz različitih oblasti, koje će, sasvim smo sigurni, biti i više nego zanimljivi svim našim učesnicima. Mi ćemo se truditi i da predstavimo našu zemlju u najboljem mogućem svijetlu. Upoznaćemo sve participante sa ljepotama naše zemlje, kao i njenim kulturnim bogatstvom, preko raznih izleta i krstarenja. Planiramo posjete Budvi, Kotoru, Tivtu, Cetinju, Ulcinju.“-  rekli su članovi EESTEC-a.

Lokalni komitet Podgorica je član EESTEC organizacije preko 15 godina, i jedina je organizacija u Crnog Gori koja okuplja samo studente elektrotehnike. Kako je ova organizacija neprofitnog karaktera, podrška uspješnih kompanija je ključna za organizaciju jednog ovakvog događaja:“Mi smo imali sreću ove godine, pa smo naišli na razumijevanje mnogih ljudi i dobili njihovu podršku i pomoć za ovaj projekat. Veliku zahvalnost dugujemo Elektrotehničkom fakultetu, Domu učenika i studenata „Spasić-Mašera“u Kotoru, kompaniji Terna, Privrednoj komori Crne Gore, kompaniji Ernst &Young, kompaniji Siemens, Pošti Crne Gore. Takođe podršku su nam pružile i Prva banka Crne Gore, kompanija Jugodata, Turistička organizacija Tivat, Fleka, Expo commerce, Crnogorski IT Klaster, Nacionalna turistička organizacija Crne Gore,. Mi se nadamo da ćemo dobiti podršku i od drugih kompanija, ali to je još u fazi pregovora. Zaista smo zahvalni i srećni zbog činjenice da uspješne kompanije prepoznaju naš rad i trud i što su spremni da nam pomognu u realizaciji jednog ovakvog projekta. “

EESTEC LC Podgorica će se, kako navode, potruditi da studentima predstave našu zemlju u najboljem izdanju i nadaju se da će njihovi učesnici nakon konferencije poželjeti da ponovo dođu u Crnu Goru.

 

Portal Analitika