Društvo

Sjutra počinje upis u srednje škole

Upis u prvi razred srednje škole počinje sjutra, 15. juna, i trajaće do 19. juna, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.
Sjutra počinje upis u srednje škole
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo je u aprilu raspisalo konkurs za upis 8.480 učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015/2016. godinu.

„Kandidati za upis u prvi razred treba da dostave školi prijavu na konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole. Rang lista kandidata biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 22. juna 2015. godine“, rečeno je iz Ministarstva prosvjete.

Na konkurs se, precizira se, mogu prijaviti kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina. U srednju stručnu školu mogu da se upišu i osobe od 18 godina, uz odobrenje nastavničkog vijeća škole.

„Polumaturantima za upis u prvi razred nije potreban izvod iz matične knjige rođenih. Sve neophodne podatke koji se odnose na rođenje i crnogorsko državljanstvo škole su, preko Ministarstva prosvjete, dobile od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti“, dodaje se u saopštenju.

Prijava za upis učenika podnosi se školi 25, 26. i 27. juna 2015. godine.

Portal Analitika