Fudbal

Iznenađenje na KA: Argentina remizirala sa Paragvajem!

Obrukala se Argentina na početku 44. izdanja Kopa Amerika, pošto je u drugom meču prvog kola Grupe B osvojila samo bod protiv Paragvaja. Preciznije, izgubila dva - 2:2.
Iznenađenje na KA: Argentina remizirala sa Paragvajem!
Portal AnalitikaIzvor

Gaučosi su poslije samo 36 minuta vodili 2:0 i činilo se da će bez problema opravdati ulogu favorita, pogotovu što su igrali bolje, bili ubjedljivi u polju, stvarali šanse, ali ih i promašivali. 

Argentinci su poveli poslije očajne povratne lopte Pabla Agilara, kou je objeručke prihvatio Kun Aguero, obišao Silvu i postigao već peti gol za državni tim u posljednje tri utakmice. Još kad je sedam minuta kasnije Lionel Mesi iskoristio jedanaesterac (fauliran Di Marija) i postigao 46. gol za Argetinu svi su pomislili da je meč završen.

Svi, osim Paragvajaca. Uzvratio je najprije Nelson Valdez bombom iza leđa Romera na isteku sata igre, da bi njegov nekadašnji saigrač iz Borusije iz Dortmunda, pomalo zaboravljeni, Lukas Barios, koji je u 89. minutu zamijenio prvog špica Rokea Santa Kruza, sačekao povratni pas Paula da Silva i preciznim hicem se potpisao ispod prvog velikog iznenađenja na Kopa Amerika.

Argentinci su ovim remijem zakomplikovali situaciju kad je riječ o plasmanu u narednu rundu, jer im Urugvaj već bježi dva boda (sa njim se sastaju u narednoj rundi) i ukoliko, na primjer, završe kao drugi u Grupi B mogli bi da idu na pobjednika Grupe C, a to je - makar projektovano - Brazil.

Portal Analitika