Politika

HUSOVIĆ: Ne smetaju mi protivkandidati na Kongresu

Lider Bošnjačke stranke Rafet Husović kazao je da mu ne bi smetalo da se na predstojećem Kongresu bilo ko od funkcionera, pa i aktuelni potpredsjednik Suljo Mustafić pojavi kao njegov protivkandidat za funkciju predsjednika. On je u razgovoru za Dan najavio da će sve pripreme za Kongres BS-a biti završene do kraja juna.
HUSOVIĆ: Ne smetaju mi protivkandidati na Kongresu
Portal AnalitikaIzvor

- Ne bih želio da prejudiciram da li će opštinski odbori predložiti još neke kandidate za predsjednika Bošnjačke stranke. Fer i demokratska utakmica je uvijek dobrodošla. Ne bi mi smetalo da imam protivkandidata za mjesto predsjednika stranke - saopštio je Husović Danu odgovarajući na pitanje očekuje li da u trci za mjesto predsjednika dobije za protivkandidata Mustafića ili eventualno još nekog partijskog kolegu.

U pretkongresnoj proceduri, do sada su iz opštinskih odbora BS-a stigli predlozi da kandidati za predsjednika stranke budu Husović i Mustafić.

Husović je istakao da ne očekuje da bi eventualno pojavljivanje više kandidata u trci za predsjednika BS-a moglo da dovede do podjela u toj stranci kao što se dogodilo u slučaju Socijaldemokratske partije.

- U Bošnjačkoj stranci nema raskola niti nesuglasica i ne očekujem. da bi tako nešto moglo da se dogodi. Uvijek postoje različita mišljenja u svim subjektima, pa i u Bošnjačkoj stranci, ali nema raskola - naglašava predsjednik BS-a.

Govoreći o pripremama za održavanje Kongresa, naveo je da se užurbano radi na izradi novog Statuta Bošnjačke stranke.

On očekuje i da do kraja juna bude u svim opštinskim odborima završena i procedura izbora delegata za kongres BS-a.

Odgovarajući na pitanje o osnovnim programskim smjernicama partije u narednom periodu rekao je da očekuje da BS zadrži dosadašnji politički kurs kada su u pitanju evroatlantske integracije Crne Gore.

- Zaista je ulazak u NATO za nas prioritet svih prioriteta. Osim toga, očekujemo i da u narednom periodu BS realizuje ono što nije urađeno ili nije do kraja sprovedeno iz našeg partijskog programa. To se posebno odnosi na srazmjernu zastupljenost pripadnika manjinskih naroda u državnim institucijama. To predstavlja ključni cilj BS-a - podvukao je Husović.

U novom programu Bošnjačke stranke, kako je zaključio, biće pojačano tretirano pitanje ekonomske situacije, valorizacije resursa opština na sjeveru, odnosno ravnomjernog regionalnog razvoja Crne Gore.

Kongres BS-a zakazan je za 25. jul.

Portal Analitika