Rukomet

Rukometaši u Rejkjaviku završavaju kvalifiakcije za EP

Naši najbolji rukometaši danas u Rejkjaviku završavaju kvalifikacioni ciklus za odlazak na Evropsko prvenstvo.
Rukometaši u Rejkjaviku završavaju kvalifiakcije za EP
Portal AnalitikaIzvor

Bez obzira što se jednom nogom nalaze na završnoj rukometnoj smotri Starog kontinenta (u slučaju poraza od Islanda ne odgovara im samo remi Danske i Bosne i Hercegovine u Brondbiju) izabranici selektora Ljubomira Obradovića odlučni su da pobjedom dođu do Poljske. Ne žele i ne razmišljaju o drugima.

- Došli smo na Island da ova novoformirana ekipa skupi iskustvo, nadam se za Evropsko prvenstvo - bile su prve riječi našeg selektora Ljubomira Obradovića.

- Nećemo se oslanjati na druge. Došli smo da pobijedimo i ovdje, jer smo u Baru dokazali da sa njima možemo da igramo. Istina, oslabljeni smo neigranjem Fahrudina Melića, tako da će neki igrači, koji čekaju šansu, dobiti priliku da se dokažu i pokažu da se na njih može računati. Niko ko vrijedi iz ove reprezentacije nije otpisan.

Island?

- To je dobra, moćna i iskusna ekipa. U Baru smo ih u jednom momentu u potpunosti nadigrali što je rezultiralo prednošću od tri gola (19:16), ali smo na kraju slavili samo sa golom razlike. Možda će i on biti dovoljan za odlazak u Poljsku. Očekujem da i ovog puta momci odigraju najbolje što umiju, pokažu da vrijede i da znaju da tek kada semafor zaklju- či meč pogledamo na rezultat. Ne smijemo da se opterećujemo njime i drugim duelima - zaključio je selektor naših najboljih rukometaša Ljubomir Obradović. 

(ARENA, POBJEDA)

Portal Analitika