Rukomet

Rukometašice odlučne da trijumfuju i u revanšu baraža za SP

Revanš baraža za Svjetsko prvenstvo sa Islandom u Rejkjaviku ,,lavice“ dočekuju sa devet golova prednosti (prvi meč u Podgorici dobile 28:19) i praktično imaju vizu u džepu.
Rukometašice odlučne da trijumfuju i u revanšu baraža za SP
Portal AnalitikaIzvor

Ali, bez obzira na razliku u klasi i dobru formu naših najboljih rukometašica, selektor Dragan Adžić upozorava i traži maksimalnu ozbiljnost i požrtvovanost od prvog do posljednjeg minuta. Očito da ne želi da se ponovi prvih 15 minuta iz ,,Morače“, kada ,,crvene“ nijesu ličile na sebe, što je Island znao da iskoristi i stekne prednost od šest golova razlike - 10:4. Ipak, kako je utakmica odmicala, naše najbolje rukometašice su se uozbiljile, došle do svoje igre i pred današnji revanš u Rejkjaviku obezbijedile zavidnih devet golova prednosti.

- Tradicionalno u revašima pružamo bolje partije - rekao je selektor Dragan Adžić. - Greške iz Podgorice su nedopustive i siguran sam da će u meč ući kao da krećemo od nule. Iako je bilo zagonetno da li će Katarina Bulatović igrati u revanšu, poslije sinoćnjeg treninga postalo je sigurno da će predvoditi naš napad i pokušati da poboljša učinak iz ,,Morače“ (postigla devet golova).

Desno krilo naše reprezentacije Radmila Petrović vjeruje u uspjeh i u revanšu.

- Raduje me što smo nakon onako lošeg početka slavile sa devet golova razlike, ali to samo govori koliko je Island ozbiljna ekipa. Kad ne pružimo maksimum, kad ga potcijenimo, sve kažnjava. U prvi meč nijesmo ušle borbeno, sigurna sam da ćemo ispraviti greške, kojih je bilo dosta, iako je krajnji rezultat bio po nas ubjedljiv. Nijesmo opuštene, svjesne smo da moramo da damo maksimum da bi meč bio završen u našu korist - upozorava Petrović.

Utakmica Island - Crna Gora počinje u 16.30 i obezbijeđen je direktan TV prenos.

(ARENA, POBJEDA)

Portal Analitika