Ostalo

Triatlon Plavnica: Pobjednik Andrej Vištica

Danas je održan „II Podgorički triatlon - Plavnica 2015“, pod pokroviteljstvom Opštine Golubovci, Uprave za mlade i sport i Sekreterijata za kulturu i sport glavnog grada.
Triatlon Plavnica: Pobjednik Andrej Vištica
Portal AnalitikaIzvor

Više od sto takmičara iz Crne Gore i regiona, u prelijepom  ambijentu Nacionalnog parka Skadarsko jezero, uspješno je zvršilo triatlon u sprint i olimpijskoj distanci. 

U glavnoj trci dana, olimpijskom triatlonu, najbolji rezultat je postigao triatlonac iz Hrvatske, Andrej Vištica. Vištica je trku od 1500m plivanja, 40km biciklizma i 10km trčanja završio za 1:55:35. Drugo i treće mjesto su osvojili triatlonci Marko Desimirović iz Srbije, kao i proslogodišnji pobjednik Jakša Diklić iz Hrvatske. 

U konkurenciji dama najbolja je bila Maja Bonačić iz Hrvatske sa rezultatom  02:16:07. Drugoplasirana triatlonka je Aneta Arifi iz Srbije , dok je treće mjesto osvojila Ana Aljinović iz Hrvatske. 

U konkurenciji crnogorskih takmičara najbolji je bio Luka Čupić iz Triatlon kluba Herceg-Novi koji je olimpijsku distancu završio  sa vremenom 02:08:45, čime je odbranio prošlogodišnju titulu šampiona Crne Gore . Drugo mjesto zauzeo  je Dragan Jovanović,  takodje iz Triatlon kluba Herceg Novi, dok je treće mjesto osvojio Dušan Milošević iz Triatlon kluba Podgorica. Šampionka Crne Gore  u olimpijskoj distanci za 2015. godinu je Daliborka Davidović iz Budve.

U sprint triatlonu , 750m plivanja, 20km biciklizma i 5km trčanja, najbolji su bili  Danilo Jovanović iz Srbije, Vedran Vrebac iz Hrvatske i Danilo Radojković iz Srbije. U ženskoj konkruenciji najbolje su bile  crnogorske takmičarke. Prvo mjesto osvojila je Lidija Vukić iz Triatlon Kluba Herceg Novi , dok su drugo i treće mjesto zauzele Žana Pavićević i Gorana Vujović iz Triatlon Kluba Podgorica.

Među štafetama najboja je bila ekipa Triatlon Kluba Nikšić, u čijem sastavu je nastupila i naša poznata Olimpijka Slađana Perunović. Nakon njih kroz cilj su prošle ekipe „Dif Bike 2“ i „K3 Team“ iz Podgorice.

Zahvaljujuci dobroj organizaciji, lijepom vremenu i  velikom broju takmičara koji su ostvarili svoje lične rekorde, na opšte zadovoljstvo svih uspješno je završen  još jedan Podgorički triatlon.

Portal Analitika