Abiznis

Produžen tender za Donju Arzu

Tender za zakup lokaliteta Donja Arza, površine 94,68 hiljada metara kvadratnih i akvatorijuma od 4,69 kvadratnih metara, produžen je treći put, do 18. septembra, odluka je Savjeta za privatizaciju i kapitalne projekte.
Produžen tender za Donju Arzu
Portal AnalitikaIzvor

Pravo da dostave ponude na tender za dugoročni zakup, od 31 do 90 godina, zemljišta i akvatorijuma na lokaciji Donja Arza imaju iskusni domaći i strani investitori, s finansijskom sposobnošću i iskustvom u projektovanju, gradnji i poslovanju turističkih kompleksa.

Potencijalni zakupci imaju obavezu finansiranja, projektovanja, gradnje i upravljanja turističkim kompleksom.
Lokacija se nalazi u blizini tvrđave Arza, austrougarske građevine smještene na istoimenom poluostrvu i u blizini Mirišta i Žanjica, na putu za Plavu špilju.

Pravo učešća na tenderu imaju zainteresovani, uključujući i konzorcijume, koji otkupe tendersku dokumentaciju do 11 septembra i potpišu izjavu o povjerljivosti podataka. Učesnici na tenderu obavezni su da kumulativno ispune kvalifikacione uslove iz grupe A i B, koji će se ocjenjivati nakon prijema i otvaranja ponuda.

Uslovima iz grupe A predviđeno je,pore dostalog, da ponuđač mora biti međunarodni hotelski operater i brend koji je poznat i međunarodno priznat kao uspješan operater najmenje dva hotelska kompleksa kategorije pet zvjezdica. Treba i da dokaže da posjeduje finansijsku sposobnost i sredstva neophodna za realizaciju predviđenog projekta na potpun i blagovremen način, pod uslovima navedenim u tenderskoj dokumentaciji i ponudi.

Zainteresovani ponuđač treba da dostavi dokaz da je u posljednje dvije godine ostvario pozitivan finansijski rezultat i da je u posljednjoj godini ostvario ukupan promet od najmanje deset miliona eura. (Mina BUSINESS)

Portal Analitika