Politika

Marković član Predsjedništva Partije evropskih socijalista

Član Predsjedništva Demokratske partije socijalista DPS i potpredsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković izabran je za člana Predsjedništva Partije evropskih socijalista na upravo završenom desetom Kongresu ove evropske političke organizacije, koji je održan u Budimpešti pod motom "Ujedinjeni za nova radna mjesta“, saopšteno je iz DPS-a.
Marković član Predsjedništva Partije evropskih socijalista
Portal AnalitikaIzvor

Sergej Stanišev je reizabran za predsjednika PES-a, a Kongres je takođe usvojio niz važnih dokumenata i deklaracija, kojima se određuje dalje djelovanje PES-a. 

Tokom dvodnevnog trajanja Kongresa PES-a održan je sastanak radne grupe za Zapadni Balkan, kao i sastanci radnih grupa koje se raspravljale o dokumentima koja su proslijeđena Kongresu na usvajanje. Na svim sastancima DPS je imala svoje predstavnike. 

Osim predsjednika i članova predsjedništva, delegati na Kongresu PES-a izabrali su i potpredsjednike, generalnog sekretara i ostale funkcionere ove organizacije.

Demokratsku partiju socijalista na Kongresu PES-a predstavljali su politički direktor Tarzan Milošević i savjetnica za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković. 

Portal Analitika