Region

TRAGEDIJA: Drugovi ćutali o smrti malog Đorđa

Tijelo desetogodišnjeg Đorđa Pantića iz Vrbovskog, kod Padinske Skele, koji se u četvrtak predveče utopio u Dunavu, juče su izvukli ronioci.
TRAGEDIJA: Drugovi ćutali o smrti malog Đorđa
Portal AnalitikaIzvor

Mučnom momentu izvlačenja tijela iz rijeke prisustvovala je i majka nesrećnog Đorđa, koja je morala da identifikuje mrtvog sina. 
- Imala sam petoricu sinova i pet kćerki, a sada sam ostala bez jednog djeteta! - jaukala je neutešna majka pored sinovljevog tijela pokrivenog bijelim čaršavom. 

Ona nije imala snage da bilo šta kaže o nastradalom sinu, koga je, kao i još devetoro djece, odgajala sama poslije smrti muža. 
- Đorđe je bio dobar đak osnovne škole u Vrbovskom, dobro dijete. Kako se približio kraj školske godine, riješio je da to proslavi, pa je u četvrtak po podne sa trojicom drugova i jednom drugaricom krenuo na kupanje. Nažalost, nije se vratio. U prvom trenutku njegovi drugovi, uplašeni, ništa nam nisu rekli. Tek nakon našeg insistiranja gdje je Đorđe, kazali su da ga je povukao vir - tihim glasom rekao je stariji brat malog Đorđa. 

Šta se dešavalo u vodi i da li se utopio pred drugovima, kao što su oni tek poslije navaljivanja porodice malog Đorđa rekli, misterija je. Prema saznanjima “Blica”, mališan je prekjuče po podne sa društvom krenuo na Dunav na kupanje. On je, prema nezvaničnim informacija, bio neplivač. Drugari sa kojima je tog popodneva bio na kupanju predveče su se vratili svojim kućama, ali niko od njih nije roditeljima ispričao da je Đorđe nestao. Pošto se Đorđe nije vratio kući, njegova majka je pozvala policiju i to prijavila. Policajci su odmah krenuli da traže dječaka.

Pozvani su njegovi drugovi s kojima je bio na kupanju. Djeca su pokazala plažu na kojoj su se kupala, ali tamo nije nađen ni Đorđe ni njegove stvari. 

Policajci su krenuli da ga traže duž obale Dunava i na drugoj plaži našli su njegovu garderoba. Kako je već pao mrak, bilo je teško da ronioci krenu u potragu za njegovim tijelom. Zbog toga su već juče u zoru angažovani ronioci, koji su, nažalost, poslije nekoliko sati potrage, iz vode izvukli tijelo nesrećnog dječaka. (Blic)

Portal Analitika