Fudbal

Kopa Amerika: Samo bod za Meksiko

Drugi meč premijernog kola Grupe A na 44. izdanju Kopa Amerika između Meksika i Bolivije završen je najnepopularnijim rezultatom - 0:0.
Kopa Amerika: Samo bod za Meksiko
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj ishod najviše odgovara Čileu, koji poslije uvodne runde ima tri boda i otvoren put ka liderskoj poziciji koja znači i, uslovno rečeno, lakšeg rivala u četvrtfinalu.

Bolivija je mogla da vodi 2:0 do pauze, ali je Rikardo Pedrijel pogodio stativu, a sjajan udarac Kamposa sa 25 metara ukrotio golman Korona. Stvari za Meksiko - koji je meč počeo sa čak devetoricom igrača iz domaćeg prvenstva („stranci“ samo Korona iz Tventea i Rafael Markez iz Verone) počele su da se odvojaju bolje sredinom drugog dijela.

I to poslije povrede legendarnog štopera Markeza, u 64. minutu napuštio je teren, poslije čega je selektor Migel Erera prešao na formaciju 4-4-2, ubacio napadača Atletiko Madrida Raula Himeneza, a ovaj glavom, poslije centaršuta, propuštio najbolju priliku za svoju selekciju.

Sombrerosi su do kraja bili bolji rival, napadali sa svih strana, a čini se da su oštećeni i za jedanaesterac poslije starta Moralesa nad Havijerom Akinjom. Večeras od 21 sat Urugvaj - Jamajka, a od 23:30 Argentina - Paragvaj.

Portal Analitika