Fudbal

Falkao na Enfildu, Kejn na Old Trafordu

Kako se bliži prijelazni rok sve su brojnije glasine o velikim transferima, a trenutno su aktuelni Radamel Falkao, Heri Kejn, Pol Pogba, David de Hea.
Falkao na Enfildu, Kejn na Old Trafordu
Portal AnalitikaIzvor

Liverpul je doveo trojicu pojačanja do sada, ali će najveće izgleda da bude Radamel Falkao, od čijeg je transfera odustao Mančester Junajted. S druge strane, "Crveni đavoli" ciljaju dvojicu napadača, zvijezdu Totenhema Herija Kejna, te Brazilca iz Hofenhajma Roberta Firmina. U međuvremenu, očekuje se odlazak Davida de Hee u Real Madrid do 13. jula.

Falko je postigao samo četiri gola za Junajted na pozajmici prošle sezone, zbog čega Luj van Gal nije želio da plati Monaku više od 40 miliona eura za kompletan transfer. Kolumbijca navodno želi i Čelsi, Žoze Murinjo smatra da može da ga vrati u prepoznatljivu formu, ali je "Tigar" navodno bliži Enfildu jer smatra da će tamo imati više prostora za igru. 

S druge strane, Junajted mjesto u napadu planira da popuni s Englezom, najboljim strijelcom Spursa Kejnom, koga će se tim sa Lejna teško odreći. Ipak, Ed Vudvord, koji u posljednjih nekoliko prelaznih rokova nije uspio da dovede Seska Fabregasa i Gareta Bejla, te vrati Kristijana Ronalda, nada se da će imati sreće kao prilikom transfera Maruana Felainija, Huana Mate i Anehela di Marije. 

Ali, brazilski mediji tvrde da je Junajted već dogovorio jedan transfer, napadača Hofenhajma Firmina za 13 miliona funti. On bi bio drugo pojačanje "Crvenih đavola", poslije dolaska mladog Holanđanina Memfisa Depaja iz PSV-a. 

Da bi kupio, Junajted mora i da prodaje, a u centru pažnje je De Hea. Navodno je već dogovoren transfer u Real za oko 25 miliona funti, a Madriđani očekuju da posao bude završen do polaska na pripreme u Australiju 13. jula. 

Portal Analitika