Sci/Tech

Koji Android da odaberete? Google i to zna

Kad je raznolikost u pitanju, Android platforma u svijetu pametnih telefona je bez premca: dostupno je na hiljade različitih modela.
Koji Android da odaberete? Google i to zna
Portal AnalitikaIzvor

Iako je dobro imati tako široke mogućnosti izbora, korisnici se ponekad "guše" u pokušaju da se izbore sa svime što im se nudi od uređaja. Gugl (Google) donosi rješenje u obliku internet alata "Which Phone", koji bi trebalo da vam pomogne u odabiru.

Sve što znatiželjni korisnici treba da naprave jeste da posjete link https://www.android.com/phones/whichphone/, odaberu za što tačno žele da koriste svoj novi Android uređaj i nešto podrobnije definišu svaki od parametara. Ako, na primjer, odaberete mogućnost snimanja fotografija kao jednu od stvari koja vam je bitna pri izboru narednog uređaja, Google će dalje filtrirati uređaje po dodatnim opcijama - koliko često se snimaju fotografije, da li je bitan kvalitet glavne kamere ili mogućnost snimanja selfija...

Nakon što je odabir tri glavna parametara dovršen, Google će predložiti listu uređaja koji zadovoljavaju korisnikove potrebe. Listu je dalje moguće prilagoditi prema cijeni, veličini uređaja i drugim parametrima, a posebno je pogodno što listu možete da dobijete putem elektronske pošte ili je podijelite s drugima na društvenim mrežama. Ili možete početi pretragu od početka.

Izvor: T portal

Foto: tportal.hr

Portal Analitika