Košarka

MILATOVIĆ: Prezadovoljan sam igrom đevojaka!

Ženska košarkaška reprezentacija ostvarila je drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Rumuniji i Mađarskoj – izabranice Momira Milatovića u drugom kolu grupe A, savladale su selekciju Rumunije 79:61 (26:18, 25:4, 18:15, 21:13). Sjajnim pristupom od prvog minuta, ''crvene'' su domaćinu prvenstva stavile do znanja kolika je razlika u kvalitetu između dva tima.
MILATOVIĆ: Prezadovoljan sam igrom đevojaka!
Portal AnalitikaIzvor

MOMIR MILATOVIĆ: Moram da budem prezadovoljan jer su djevojke od prvog minuta krenule maksimalno ozbiljno. Znali smo da će Rumunija kao domaćin imati veliku podršku navijača, ali smo nametnuli naš ritam i vidjelo se da je kvalitet na našoj strani. U prvom poluvremenu smo pružili i bolje izdanje nego protiv Češke. U nastavku su priliku dobile i mlade igračice, jer će nam sve djevojke biti potrebne u nastavku prvenstva. Očekuje nas dan odmora, a potom i jaka utakmica protiv Ukrajine. Idemo korak po korak iako smo svjesni da smo završili veliki dio posla. Ukrajina će uraditi sve da ostvari pobjedu protiv nas i vrati se u igru. Očekujem još bolju igru nego u prva dva meča i da onda protiv Francuske odlučujemo o prvom mjestu u grupi.

JOVANA PAŠIĆ: Čestitam domaćinu na fer i korektnoj igri. Bilo je prelijepo igrati u punoj dvorani. Čestitam i mojim saigračicama jer smo pružile bolje izdanje nego protiv Češke na startu što svakako raduje i doprinosi sjajnoj atmosferi u timu. Mi mlade igračice se uvijek trudimo da na najbolji mogući način iskoristimo priliku koju dobijemo. Selektor ima povjerenja u nas, zahvaljujemo se na tome i trudićemo se da što boljim igrama na parketu to i opravdamo. Slobodan dan ćemo iskoristiti da se dobro odmorimo, to je potrebno svim djevojkama, a naročito nosiocima igre. Mislim da možemo da igramo i protiv Ukrajine i Francuske, vjerujem u nas i vjerujem u nove pobjede.

Portal Analitika