Društvo

VUJISIĆ: Podnosim ostavku ministarki Kovačević

Sve ovo što sam doživio ne mogu da izdržim, ja imam djecu, kazao je, gostujući u emisiji Robin Hud, predsjednik Skupštine Saveza sindikata Crne Gore Branko Vujisić i dodao da će podnijetu ostavku na pomenutu funkciju, prenosi portal RTCG.
VUJISIĆ: Podnosim ostavku ministarki Kovačević
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

„Večeras podnosim ostavku na mjesto predsjednika Skupštine i to direktno ministarki. Ne želim da se bavim ćeranjima, čudima koja se dešavaju u sindikatu, Na moju žalost ovaj sindikat teško može da se oporavi i bojim se da nema budućnosti“, kazao je Vusjisić napuštajući studio.

Objašnjavajući aktuelna dešavanja i spor u sindikalnoj organizaciji, Vujisić je kazao da se „sve ovo dešava zato što smo mi donijeli reformski Statut, koji bi onemogućio da se u sindikatu dešavaju stvari koje su se dešavale ranije“.

Predstavnik sindikalnog krila koje zastupa Duško Zarubica, kazao je u emisiji da se Vujisić lažno predstavlja kao predsjednik Skupštine sindikata.

Komentrišući sinoćnju izjavu ministarke rada i socijalnog staranja Zorice Kovačević da su netačni Nikčevićevi i Vujisićevi navodi da je nju zvao Milo Đukanović i naredio da upiše Duška Zarubicu za generalnog sekretara Saveza sindikata Crne Gore, Vujisić je kazao  da se to radi o vrlo neopreznoj izjavi.

“Ona je osoba za koju mislim da je veoma korektna, ali da ima problem sa tim kako joj je prezentirano, ona je nasjela... Ni u primisli ne mogu da pomislm da je Milo Đukanović zvao nekoga da se neko upiše. Dva puta sam s njim imao slučajne, kratke susrete i u prvom mu kratko pomenuo probleme koje imamo u sindikatu. On mi je tada rekao da je to stvar sindikata, da se sami moramo organizovati, napraviti jak sindikat koji će priznati Evropa“, kazao je Vujisić.

Izvor i foto: rtcg.me

Portal Analitika