Košarka

Pobjeda protiv Slovenije u drugom meču

Mlada reprezentacija ostvarila je pobjedu u drugom kontrolnom meču u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo B divizije, koje je na programu od 9. do 19. jula u Sekešfehervaru (Mađarska) – izabranici Igora Jovovića na Kranjskoj Gori su slavili protiv Slovenije 80:46 (24:15, 17:7, 30:12, 9:12). Slovenija je dobila prvi međusobni duel koji je odigran dan ranije – 85:65.
Pobjeda protiv Slovenije u drugom meču
Portal AnalitikaIzvor

Za razliku od prvog meča koji je protekao u znaku domaćina (85:65), izabranici IgoraJovovića dominirali su u drugom međusobnom duelu na Kranjskoj Gori i revanširali seSloveniji pobjedom 80:46 u kontrolnom duelu koji je odigran u sklopu priprema za šampionatEvrope B divizije u Mađarskoj.

Pitanje pobjednika moglo se naslutiti već nakon prvog poluvremena poslije kojeg je naša selekcija imala 19 poena prednosti – 41:22.

''Crveni'' su sigurnom igrom prednost održavali i u nastavku meča i došli do ubjedljive pobjede.

Pet igrača imalo je dvocifren učinak u našoj selekciji – Aleksa Ilić je postigao 15, uz sedam skokova, Petar Popović je meč završio sa 14, Miloš Krivokapić je upisao 11, dok su Vaso Milović i Emir Hadžibegovićpored svog imena upisali 10.

Crna Gora će igrati u grupi B na šampionatu u Mađarskoj, a za protivnike će imati Gruziju, Portugal,Luksemburg i Kosovo. Tri prvoplasirane selekcije sa šampionata izboriće prolaz u A diviziju.

Portal Analitika