Crna hronika

RASTODER: Demoliranje vozila novinarke nastavak neviđenog terora

Opštinsko sindikalno povjereništvo (OSP) Bara najoštrije osuđuje jutrošnji napad na novinarku Dnevnih novina Almu Ljucu i poziva Vrhovnog državnog tužioca VDT i Specijalno tužilaštvo da učnine sve kako bi se vinovnici i njhovi nalogodavci najhitnije otkrili i priveli pravdi.
RASTODER: Demoliranje vozila novinarke nastavak neviđenog terora
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednica OSP Bara Senka Rastoder smatra da je ovo neviđeni teror i nastavak nasilja i pritisaka da se ućutkaju svi slobodnomisleći ljudi i spriječi pisanje o korupciji, milionskim finansijskim zloupotrebama i nestanku 71 stana koji su u zgradama solidarnosti trebali da pripadnu Opštini Bar.

"Indikativno je da je samo dan prije demoliranja auta novinarke Alme Ljuce u „Vijestima“ objavljeno da Danilo Popović tuži predsjednicu OSP Senku Rastoder zbog tekstova u kojima je govoreno o milionskoj korupciji u Savezu sindikata i Crnogorskom fondu za solidarnu stambenu izgradnju CFSSI, kao i nestanku 71 stana u Baru. Autor jednog od četiri navedena teksta koje Popović vidi kao osnovu tužbe je upravo napisala Alma Ljuca", kazala je Rastoder.

Očito je, ističe ona, da je demoliranje vozila novinarke Dnevnih novina nastavak do sada neviđenog terora i pritisaka na sve one koji su se usudili da javno progovore o poslovima sive eminencije sindikata Danila Popovića i njegovih saradnika.

"Podsjećamo da je u finalu obračuna sa neistomišljenicima zapaljeno auto SSCG koje je koristio Marko Nikčević, stigle prijetnje životom predsjedniku Skupštine Branku Vujisiću, predsjedniku OSP Podgorice Miodragu Đukanoviću i članu Povjereništva Bar Vladanu Đurišiću. Sve je došlo nakon klasične sačekuše postavljene Marku Nikčeviću na Marezi i brojnih prijetnji predsjednici OSP Bar Senki Rastoder, koji su prepoznati kao vođe otpora protiv uništavanja najstarije sindikalne centrale i nastavka pljačke radnika Crne Gore, članova sindikata", kazala je Rastoder.

Naglašava da je nedopustivno i neobjašnjivo da nadležni organi obično nemaju elemenata za procesuiranje vinovnika višegodišnje korupcije i nasilja u Savezu sindikata, iako u Upravi policije postoji nekoliko paketa dokaznog materijala protiv prethodne vladajuće garniture u SSCG.

"Zabrinjava činjenica da je napadnuta novinarka i samohrana majka, kao i to da su ponovo posegli za napadima nad ženama. Sjetimo se da je prva žrtva njihovog višegodišnjeg mobinga i nasilja upravo Senka Rastoder, da su pritisci kasnije nastavljeni nad novinarkom „Dana“ Lidijom Nikčević, novinarkom „Vijesti“ Marijanom Camović kao i novinarkom Televizije Crne Gore Nevenkom Čirović. Sve one usudile su se da govore ili pišu o aferi u Sindikatu i o nestanku radničkog novca, stanova i placeva, koja više godina potresa crnogorsku javnost", kazala je Rastoder.

Foto: rtcg.me

Portal Analitika