Politika

Saradnja ključna za odgovor na prijetnje u regionu

Kvalitetna regionalna i međunarodna saradnja od ključnog je značaja za odgovor na potencijalne prijetnje i izazove sa kojima se Zapadni Balkan trenutno suočava, ocijenjeno je na sjednici Biroa za operativnu koordinaciju i usklađivanje aktivnosti organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor.
Saradnja ključna za odgovor na prijetnje u regionu
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Vlade, na sjednici Biroa razmatrane su informacije i analize nadležnih organa u vezi sa primjenom Zakona o sprječavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, posebno u kontekstu održavanja fudbalske utakmice Crna Gora-Rusija u martu.

„U vezi s tim, Biro je donio odgovarajuće zaključke, što se između ostalog odnosi na konkretne korake koji će se preduzeti na unapređenju i usaglašavanju zakonodavstva u toj oblasti“, kaže se u saopštenju.

Biro je, imajući u vidu aktuelnu bezbjednosnu situaciju, naročito u pogledu razvoja događaja na regionalnom planu, dao smjernice nadležnim službama i organima za sprovođenje zakona da dodatno pojačaju aktivnosti na planu zaštite nacionalnih interesa, sigurnosti i bezbjednosti građana.

„Ocijenjeno je da je kvalitetna međuinstitucionalna, regionalna i međunarodna partnerska saradnja od ključnog značaja za odgovor na potencijalne prijetnje i izazove sa kojima se region Zapadnog Balkana trenutno suočava, u kontekstu globalnih bezbjednosnih prijetnji i izazova“, navodi se u saopštenju.

Portal Analitika