Zanimljivosti

Ovaj trik sprječava stvaranje leda u zamrzivaču

Nakon ovih savjeta u vašem zamrzivaču će biti manje leda, a više mjesta za odlaganje namirnica.
Ovaj trik sprječava stvaranje leda u zamrzivaču
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U zamrzivaču dolazi do formiranja leda, jer hladan vazduh izvlači vlagu iz namirnica koje ste ubacili u njega. Hladan vazduh ne može zadržavati vlagu kao topli pa je mora negdje akumulirati – u zatvorenom prostoru poput zamrzivača to je na zidovima i fijokama.

Kako vaš zamrzivač ne bi uvijek bio obložen ledenim santama (i kako ga ne biste morali otapati svakih desetak dana) isprobajte neke od sljedećih trikova.

Koristite ulje: Savjet koji ste već vjerovatno čuli bezbroj puta jeste da zidove i fijoke prebrišete uljem. To će stvoriti klizavu površinu na kojoj se ne može formirati led. To je dobra opcija, ali zapravo time ne rješavate problem vlažnosti u zamrzivaču.

Čvrsto zatvorite namirnice: Da biste smanjili količinu vlažnosti u zamrzivaču uvijek dobro zatvarajte namirnice. Korišćenje mašine za zatvaranje kesa najbolja je opcija, ali možete koristiti i kese sa zip zatvaračem ili posude sa poklopcem. Iz kesa istisnite što više vazduha prije stavljanja u zamrzivač. Korišćenjem kesa sa zatvaračem i posuda sa poklopcem sprječićete formiranje leda u zamrzivaču, a istiskanjem vazduha iz kese sprječićete formiranje leda u unutrašnjosti kese.

Izvor i foto: mini magazin

Portal Analitika