Društvo

Uručene nagrade pobjednicima državnih takmičenja

Ministar prosvjete Predrag Bošković i direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović dodijelili su danas nagrade pobjednicima na Državnom takmičenju iz matematike, fizike, biologije i stranih jezika – engleskog, francuskog, njemačkog i italijanskog.
Uručene nagrade pobjednicima državnih takmičenja
Portal AnalitikaIzvor

Ministar prosvjete  Predrag Bošković čestitao je đacima  uspjeh koji su postigli na Državnom takmičenju i istakao da su oni ogledalo Crne Gore, odraz kojem Ministarstvo prosvjete teži i  da obrazovanje treba da se kreira prema najboljima. 

On je izrazio nadu da će ovaj dan biti jedna lijepa uspomena u životu najboljih đaka Crne Gore, a da je dobijena nagrada znak pažnje i  podsticaj za dalji rad i dostignuća u poljima u kojima su najbolji.

Direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović rekla je da je izuzetnost i nadarenost najboljih crnogorskih đaka Ispitnom centru uvijek izazov. Ostvareni rezultati najboljih ostaju kao trajni pečat sadašnjosti i putokaz za budućnost, a promjene koje donose svojim znanjem vode u njihov lični prosperitet i prosperitet Crne Gore.

Tablet uređaje kao nagradu za postignute rezultate na Državnom takmičenju dobilo je  64 učenika i 62 mentora iz osnovnih i srednjih škola.

Nakon dodjele nagrada i muzičkog programa koji su izveli đaci, pobjednici Državnog takmičenja fotografisali su se sa ministrom Boškovićem i direktorima obrazovnih institucija.

Imena dobitnika nagrada na Državnom takmičenju osnovnih i srednjih škola nalaze se na sajtu Ministarstva prosvjete. 

Portal Analitika