Politika

Bulatović: Protesti najvjerovatnije na jesen

Poslanik DF-a Predrag Bulatović, smatra da je odlazak Miodraga Lekića iz Fronta "teško objašnjiv". Njegovi razlozi, kazao je Bulatović gostujući u emisiji „Živa istina“, nijesu ubjedljivi, a takav potez šteta je i za Lekića i za DF, te čitavu opozicionu scenu. Bulatović je proteste najavio , najvjerovatnije, za jesen i kazao da su šanse za njihov uspjeh, manje bez podrške opozicije .
Bulatović: Protesti najvjerovatnije na jesen
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik  DF-a Predrag  Bulatović, podsjeća da je Miodrag Lekić napuštio Front u trenutku kada je imao 30 odsto podrške. S obzirom na to navodi da nije, kako kaže, našao racionalan politički razlog za takav potez.

Na pitanje da li  se osjeća prevarenim zbog odlaska Lekića, Bulatović podsejća da je u politici dugu da bi se mogao osjećati prevarenim, od bilo  koga: 

„To je politika, mogu samo da kažem da je takav potez, što se mene tiče neobjašnjiv. Razlozi koji su javno saopšteni i koji su saopšteni na predsjedništvu DF-a, za mene nijesu bili ubjedljivi- nepostojanje koordinacije itd. „

Kada su posrijedi posljedice takvog poteza Lekića, Bulatović ocjenjuje:

„Napravljena  je  šteta i za Lekića i za Front i za opozicionu političku scenu. Izlaskom iz DF-a,  pitanje  koalicionog  kapaciteta sa  Frontom je vrlo upitno. Ne kažem da ga neće biti, ali DF će sasvim sigurno u budućem dijalogu biti veoma svjestan svega  toga.“

Na  pitanje da li će DNP, čiji je  funkciner, pratiti Novu u obnovljenom zanosu prema temi: položaj Srba u Crnoj  Gori, te  da li  smatra da je takva  priča pogodna za onu  vrstu širenja DF-a, koja je izvorno proklamovana kada je taj politički savez formiran, Bulatović navodi:

„Srpsko pitanje je, i iz mog i njihovog ugla veoma aktuelno, i ja to pozdravljam".  

Na opasku kako će, međutim, sa takvom pričom pribrati Crnogorce,  Albance, Bošnjake u  DF, Bulatović objašnjava :

„Mi sada , kao DF u novonastalim okolnostima, nemamo  odgovronost onu koju smo imali kao DF, na čijem čelu je bio Lekić koji  je objedinjavao  sve te razlike. On je bio integrativna ličnost i tako smo funkcionisali. Razlike smo evidentirali, saopštavali ih, vjerovatno, mnogo  manje nego što se one sada saopštavaju, što je bilo logično, jer smo željeli da proširimo kapacitet biračkog tijela.“

Bulatovic je ponovio  da je, kako smatra, neophodno organizovati mirne demokratske  proteste i  najavio  da će, najvjerovatnije,biti organizovani  na jesen. Na opasku da je to period kada  će se  odlučivati  o pozivu za NATO, Bulatović kaže da to nema  veze sa tim, ali dodaje:

„Sasvim sigurno, protesti će ako se dese u trenutku odlučivanja i sagledavanja od  strane NATO-a, a desiće se, imati uticaj na to. Nama, medjutim, nije cilj da na taj  način utičemo na odluku o pozivu. Mi smo željeli da proteste organizujemo prošle godine, ali nije bilo spremnosti u DF-u, očigledno nema spremnosti opozicije.“

Na  pitanje kakve su šanse  da  bez podrške ostalih, ostvare ciljeve protesta Bulatović kaže: „Šanse su umanjene i manje.“ (Antena M)

Portal Analitika