Abiznis

Radulović: Apsurdno slati izletničke autobuse na tehnički pregled

Slanje izletničkih autobusa na tehnički pregled i ostavljanje turista na sred puta, apsurdno je i primjer potpune neposlovnosti u susret glavnoj turističkoj sezoni, ocijenio je predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja (CTU), Žarko Radulović.
Radulović: Apsurdno slati izletničke autobuse na tehnički pregled
Portal AnalitikaIzvor

“Na sred magistrale, 20 do 50 turista potpuno šokirani po suncu, dva, do tri sata čekaju da im se sa tehničke kontrole vrati autobus kako bi mogli da produže dalje”, kazao je Radulović za Skala radio.

On je dodao da nije protiv tehničke kontrole i registarcije autobusa, ali se mora znati kada se to radi, ko je titular autobusa kako ne bi uzimao putnike toga dana kada je autobus pozvan na servis.

“Ovo ludilo, direktno je povezano sa politikom i politikanstvom, jer ovakvi neznaveni ljudi bi dobro došli Sjevernoj Koreji i njenom lideru”, smatra Radulović.

On je dodao da se od sjevera Crne Gore pravi Koreja i pita kada će više nakon ovakvih iskustava i provedena tri sata na ulici turisti poželjeti da ponovo dođe u Crnu Goru.

Pri tom, kako navodi, vodeće ljude resornog Ministarstva, koji su puni priče o ekonomiji, demokratiji, poslovnosti, za dobro ovog naroda je baš briga.

Radulović je saopštio da statistički podaci demantuju priče o propaloj sezoni i da podaci pokazuju da je ona na nivou 2013. godine.

On je kazao da najave za ostatak sezone nijesu loše i upozorio da turističku sliku može uvijek da pokvari i najmanji incident, a ova godina samo zavisi od vremena, jer bi kišovito ljeto moglo da pokvari sezonu.

“Ostaje samo da se dobro radi u otežanim uslovima, ali ne zbog globalne finansijske krize ili slabe avio dostupnosti, nego zbog ludosti i neodgovornosti koje radimo sami sebi unutar države, poput donošenja zakona o zapošljavanju stranaca koji je odložen, ali je ipak stvorio velike probleme i štete“, zaključio je Radulović.

Portal Analitika