Politika

Husnija Šabović: Džavid Šabović hoće u savez sa četničkim vojvodama i snagama protiv NATO-a

Husnija Šabović, poslanik Demokratske partije socijalista u Skupštini Crne Gore, reagovao je povodom izjave Džavida Šabovića da se odriče poslaničkog imuniteta da bi u državnom tužilaštvu bio saslušan povodom navoda da su funkcioneri DPS-a pred kongres Socijaldemokratske partije pokušavali da potkupe delegate da podrže Ivana Brajovića, kazavši da je potrebno „mnogo seruma istine da bi djelovao na intezitet laži“, te da to Šabović radi kako bi sklopio savez sa četničkim vojvodama i snagama protiv NATO-a.
Husnija Šabović: Džavid Šabović hoće u savez sa četničkim vojvodama i snagama protiv NATO-a
Portal AnalitikaIzvor

-Za Evropsko lice plavskog SDP-a, kad se već nudi da popije serum istine, treba pripremiti ogromne količine da bi mogle djelovati na gabarite i intenzitet njegovih laži.  Dobro je što je konačno i sam priznao da  stalno govori neistine i da mu treba serum istine da bi istinu mogao da izgovori. A ako se to ikada desi, onda će priznati da je lagao da sam ja ili bilo ko iz DPS vršio pritisak na delegate SDP-a uoči njihovog kongresa da glasaju za nekog od kandidata za predsjednika njegove partije. U slučaju da dejstvo seruma istine potraje priznaće da je iznudio potpise delegata iz Plava da optuže mene i moju partiju, govoreći im da potpisuju nešto sasvim drugo, navodi se u saopštenju Šabovića.

On kaže da je iz razgovora sa njima shvatio da su izmanipulisani.

-Zbog svega što Džavid izmišlja i tjera druge da to rade za njega odlučio sam da podnesem krivičnu prijavu, pa je dobrodošlo što Džavid nudi svoj poslanički imunitet. Vidjećemo da li će održati riječ.  Ukoliko serum bude dovoljno jak, Džavid će priznati i da radi sve ne bi bili napravio politički savez na četničkim vojvodom i svim onim snagama koje su protiv NATO-a i koje su bile protiv obnove nezavisnosti Crne Gore, ističe se u saopštenju Šabovića.

Mogao bi, dodaje se u saopštenju, Džavid da prizna još mnogo toga, ali strahe da tako „jak serum istine još uvijek ne postoji“. 

-Optužbe na račun DPS-a treba da posluže Džavidu Šaboviću da bi opravdao duboku podijeljenost u njegovoj partiji. Lakše je optužiti DPS da je vršio pritisak, nego priznati sebi da je gotovo polovina delegata njegove partije glasala za drugog kandidata. Dok god se služi takvim neistinama, a njegove stavove niko iz njegove partije ne koriguje, svima će biti jasno zbog čega ne mogu dalje od 3 odsto podrške, a zbog čega za DPS glasa preko 44 odsto građana Crne Gore, zaključuje se u saopšenju.

Portal Analitika