Politika

Jovović: Lokalna vlast u Gusinju nije odgovorila potrebama građana

Prošlo je godinu dana od konstituisanja vlasti nakon prvih lokalnih izbora u punopravnoj opštini Gusinje, a rezultati aktuelne samouprave su više nego poražavajući. Lokalna administracija, na čelu sa DPS-om, nije uspjela da odgovori potrebama građana, stvori uslove za razvoj ovoga područja, zaposli mladi i školovani kadar i spriječi iseljavanje koje je vidljivo gotovo svaki dan i koje, formiranje punopravne opštine, nažalost nije spriječilo, saopštio je Mihailo Jovović, predsjednik OO SNP Gusinje.
Jovović: Lokalna vlast u Gusinju nije odgovorila potrebama građana
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, SNP je dala puni doprinos procesu vraćanja punopravnog statusa opštini Gusinje i kroz aktivnosti Kluba poslanika u Skupštini Crne Gore i kroz konkretnu aktivnost tadašnjeg mjesnog odbora.

-Zato danas, sa punim pravom i dubokim utemeljenjem, kao najjača i najorganizovanija opoziciona partija u Crnoj Gori i parlamentarna stranka u Gusinju, dosadašnji rad aktuelne lokalne uprave ocjenjujemo kao nezadovoljavajući. Seoska područja na teritoriji opštine su gotovo opustjela, mladi svakodnevno napuštaju svoj zavičaj, jer ne vide perspektivu opstanka na ovom prostoru. Dok se sve to dešava, opštinski čelnici niti iskazuju niti što čine kako bi pospješili kakav takav razvoj situacije, opredjeljujući u budžetu Opštine za 2015. godinu svega 8.000 evra za seoska područja, ističe se u saopštenju.

Budžet Gusinja za 2015. godinu od nepunih 700.000 eura je, u najvećoj mjeri, oslonjen na sredstva iz Egalizacionog fonda Crne Gore, koji se koristi za finansijsko uravnoteženje najmanje razvijenih opština.

-Isto tako, sastav opštinske administracije ne odražava ni nacionalnu, ni vjersku strukturu u opštini i plod je trulih kompromisa na nivou složenih odnosa u samoj DPS-SDP-BS koaliciji na državnom nivou, kao i u još složenijoj, neefikasnoj DPS-SDP- BS-Albanska lista-DUA koaliciji na lokalnom nivou. SNP Gusinje očekuje promjene u vođenju opštinske politike, jer način na koji je ona do sada vođena nije u interesu svih građana koji žive na teritoriji ove opštine, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika