Društvo

AIESEC: Promocija radionica u nedjelju u Delti

AIESEC Montenegro će u nedjelju, 14. juna organizovati promociju u tržnom centru Delta City u okviru koje će posjetioci moći da se informišu o svim aktuelnim projektima i programima najveće studentske organizacije u Crnoj Gori. Tog dana će članovi predstaviti radionice trećeg izdanja projekta Enter Your Future, dva internacionalna programa volonterskih i profesionalnih praksi za sve crnogorske studente, te program Global Families koji nudi priliku da porodice dožive multikulturalno okruženje u svom domu.
AIESEC: Promocija radionica u nedjelju u Delti
Portal AnalitikaIzvor

Projekat Enter Your Future je namijenjen svim crnogorskim srednjoškolcima i studentima koji žele da na interaktivan način unaprijede svoja znanja i vještine iz različitih oblasti neformalnog obrazovanja. Ovog ljeta, AIESEC Montenegro organizuje osam praktičnih i jezičkih radionica u trajanju od šest sedmica koje će biti realizovane u periodu od 20. jula do 31. avgusta na Ekonomskom fakultetu u Podgorici. S ciljem da se mladima pruži vrijedno internacionalno iskustvo, na projektu će biti angažovani predavači iz Italije, Švajcarske, Egipta, SAD-a, Kine, Malezije, Turske, i drugih zemalja širom svijeta. Zimsko izdanje projekta je obilježio veliki broj zainteresovanih, te je na zatvaranju projekta dodijeljeno preko 100 sertifikata učesnicima koji su uspješno pohađali radionice.

Imajući u vidu internacionalno okruženje koje teži da pruži Crnoj Gori, AIESEC Montenegro će predstaviti i program Global Families, koji je dio projekta Enter Your Future. Ovaj program nudi porodicama priliku da na šest sedmica ugoste inostranog studenta koji će biti predavač na našim radionicama, s ciljem da se na najbolji način upozna sa crnogorskom kulturom i tradicijom. Kao učesnici ovog programa dobijate niz benefita - besplatno učešće na radionicama Enter Your Future, usavršavanje engleskog jezika, upoznavanje nove kulture kao i sticanje internacionalnih prijateljstava. Više informacija o programu kao i način prijave možete naći na sajtu - http://aiesec.org.me/global-families-program/.

Studentima, koji žele da steknu volontersko ili profesionalno iskustvo van naše zemlje, stoje na raspologanju programi Global Citizen i Global Talent. Kroz ta dva programa, crnogorski studenti mogu da otputuju u jednu od 126 ponuđenih zemalja svijeta gdje će raditi na sticanju novih znanja i vještina i unaprijediti sebe na profesionalnom i ličnom nivou. Ovu priliku je u poslednje dvije godine iskoristilo preko 30 studenata Crne Gore, a AIESEC Montenegro radi na tome da još veći broj mladih prepozna vrijednost internacionalnog iskustva za sveopšti razvoj svakog pojedinca.

Portal Analitika