Abiznis

MILIĆ: Cilj mi je da BDP per capita u Crnoj Gori bude 8.500 eura

Predsjednik SNP CG Srđan Milić učestvuje na 26. godišnjem zasijedanju Kran Montana Foruma, koji se održava u Briselu.
MILIĆ: Cilj mi je da BDP per capita u Crnoj Gori bude 8.500 eura
Portal AnalitikaIzvor

Glavna tema ovog zasijedanja je nazvana „Živjeti sa krizom“, a u okviru nje  se održava nekoliko plenuma i panela.  Predsjednik Milić  je govorio na temu: „Jugoistočna Evropa i proces proširenja Evropske unije – regionalna stabilnost“, saopšteno je Portalu Analitika iz stranačke službe za informisanje.

 „Naša je obaveza, kao lidera, da gradimo kulturu političke odgovornosti. Zato recimo zajedno da su nam teroristi zajednički neprijatelji, pa i kad dolaze iz našeg naroda. Tako nam se Kumanovo neće ponoviti. Konačno prihvatimo da je završeno sa ideologijom da je neprijatelj moga neprijatelja moj prijatelj. Bitno je da shvatimo da smo mi vlasnici procesa ustanovljavanja evropskih vrijednosti u regionu. Naročito je to važno danas kada se zna šta je zvanična politika proširenja Evropske unije.  Cilj za koji se zalažem  je da bruto društveni proizvod  po glavi stanovnika u Crnoj Gori bude na 70 % prosjeka 28 zemalja članica EU, odnosno iznad 8.500 hiljada eura. Jedino tako se  može obezbijediti život dostojan čovjeka za sve naše građane“, rekao je predsjednik Milić.

Na ovom panelu, pored predsjednika Milića, učestvovali su i Alain Le Roy, generalni sekretar Evropske službe za vanjsku politiku- EEAS, Liliyana Pavlova, ministarka regionalnog razvoja i javnih radova Bugarske, Nikola Gruevski, premijer Makedonije, Boris Tadić, predsjednik Republike Srbije, 2004-2012., i Sali Beriša, bivši predsjednik i premijer Albanije.

Portal Analitika