Fudbal

Večeras se igraju utakmice kvalifi kacija za EP u grupama A, B i H

Ukoliko večeras (20.45) ne savlada Izrael u Zenici, reprezentacija Bosne i Hercegovine gotovo da će izgubiti šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.
Večeras se igraju utakmice kvalifi kacija za EP u grupama A, B i H
Portal AnalitikaIzvor

U dosadašnjem dijelu kvalifikacija, ,,zmajevi“ su osvojili pet bodova iz isto toliko utakmica i nalaze se na pretposljednjem mjestu grupe B. Jedini pobjedu upisali su protiv posljednjeplasirane Andore.

- Do sada smo uvijek ostavljali svoj maksimum na terenu, što će biti i ovaj put bez obzira što neki od reprezentativaca nijesu igrali u svojim klubovima, ovo je ipak nešto posebno. Neke utakmice na početku kvalifikacija nijesmo odradili kako treba, a ovo nam je posljednja šansa za kvalifikacije na EURO 2016. Nemamo pravo na kiks - kazao je Edin Džeko, kapiten Bosne i Hercegovine.

U isto vrijeme igraće prvoplasirana Belgija gostuje drugoplasiranom Velsu. Belgijanci imaju veliki šansu da dođu na korak od završnog turnira.

- Vels je pokazao da je sjajna ekipa, a i odlično poznajem većinu igrača te ekipe, mnogi igraju u Premijer ligi. Međutim, mislim da smo bolji i motivisani smo da pobjedom ostvarimo veliki napredak na putu prema Francuskoj - kazao je Eden Azar, najbolji igrač Belgije.

Pod imperativom pobjede je Holandija na gostovanju Letoniji. ,,Lale“ su se ,,trgle“ nakon lošeg starta i sada su na trećem mjestu grupe A. Za približavanje Češkoj i Islandu (večeras igraju u Rejkjaviku), potrebna su tri boda u Rigi.

- Mislim da nam je poraz od Sjedinjenih Država u prijateljskom meču opomenuo da nema lakih utakmica. Možda je to bio alarm upozorenja da ne smije biti opuštanja u Rigi. Iako smo umorni nakon naporne sezone, spremni smo da pružimo maksimum svojih mogućnosti i dođemo do pobjede - poručio je vezista Holandije Vesli Snajder. 

Grupa A

18.00 - Kazahstan - Turska

20.45 - Island - Češka

20.45 - Letonija - Holandija

Grupa B

20.45 - BiH - Izrael

20.45 - Andora - Kipar

20.45 - Vels - Belgija

Grupa H

20.45 - Hrvatska - Italija

20.45 - Malta - Bugarska

20.45 - Norveška - Azerbejdžan

(ARENA, Pobjeda)

Portal Analitika