Fudbal

Budućnost nije počela pripreme zbog neisplaćenih zarada

Umjesto početka priprema za novu sezonu, uslijedio je štrajk fudbalera Budućnosti zbog neisplaćenih zarada. Trener Dragan Radojičić za juče u 18 časova zakazao je prozivku na koju su došli svi članovi stručnog štaba, veći dio igrača i dio Uprave koju su predstavljali sportski direktor Nikola Jovanović, član Borda direktora Aleksandar Jeknić i direktor Budimir Miranović.
Budućnost nije počela pripreme zbog neisplaćenih zarada
Portal AnalitikaIzvor

Nakon sastanka koji je počeo u kancelariji kod Miranovića, a završio se poslije skoro 90 minuta u svlačionici, igrači su ostali pri čvrstom stavu da ne treniraju dok ne dobiju dvije zaostale plate. Na Starom aerodromu nije data precizna informacija koliko se duguje igračkom kadru, ali se barata podatkom da je dug prema ekipi tri plate.

- Ja se ne bavim finansijama, moje je da treniram ekipu. Sve ste vidjeli. Trebalo je da počnemo pripreme, ali igrači su odlučili da ne treniraju - rekao je trener Radojičić.

- Nema izjava od igrača - prokomentarisao je u prolazu kapiten Mihailo Tomković dok je sa ostatkom ekipe odlazio sa Starog aerodroma.

Na loše finansijsko stanje nadovezao se rascjep rukovodstva koje, doduše, ima legitimnost do formiranja novog Upravnog odbora, premda se trenutno ne zna ko odlučuje o kojim pitanjima. Nepoznato je ko treba da razgovora sa trenerom Radojičićem o daljoj saradnji, ko nudi uslove saradnje, ko je zadužen za pojačanja, ko će da pregovara sa igračima kojima su istekli ugovori. Budućnost je nedavno dobila novog predsjednika Skupštine - Srđana Raičevića. Na njemu je što prije da okupi novi tim u Upravi i konsoliduje klub.

Sportski direktor Nikola Jovanović protivio se štrajku, s tim što je rekao da razumije igrače.

- Razumijem momke. Sigurno im nije lako. Ali, štrajk nije način da se rješavaju problemi. Ovako igrači najviše gube. Gubi i klub. Uskoro će žrijeb za evropska takmičenja, čekamo protivnika u prvom kolu kvalifikacija, a ekipa ne trenira. Budućnost nije ostala dužna nikome. Sve će se riješiti. Fudbaleri su trebali da pokažu više strpljenja i razumijevanja - kazao je Jovanović.

(ARENA, Pobjeda)

Portal Analitika