Fudbal

FSCG: Start šampionata 8. avgusta

Telekom Prva crnogorska fudbalska liga počeće 8. avgusta, dok je posljednje kolo jesenjeg dijela prvenstva na programu 5. decembra, predviđeno je kalendarom takmičenja koji je danas usvojio Izvršni odbor (IO) Fudbalskog saveza Crne Gore (FSCG).
 FSCG: Start šampionata 8. avgusta
Portal AnalitikaIzvor

Početak takmičenja u Drugoj ligi zakazan je za 16. avgust, dok će posljednje kolo u jesnjem dijelu šampionata biti odigrano 29. novembra. Kalendarom je predviđeno da Kup takmičenje počne 16. septembra. Odbor je usvojio izvještaje nadležnih komisija o proljećnoj polusezoni 2014/15. u takmičenjima koja su pod njegovom ingerencijom.

Usvojen je zahtjev Sudijske komisije da u narednom periodu organizuje edukaciju i organizuje seminare za sudije sa regionalnih lista. IO je preporučio komisijama za takmičenje i suđenje FSCG da na pismeni zahtjev klubovima dozvole uvid u video materijal sa utakmica na kojima imaju primjedbe po pitanju određenih segmenata.

Usvojeni su pravilnici o radu Centra za edukaciju trenera FSCG, o statusu trenera sa obrascima ugovora, o dozvolama za rad fudbalskih trenera i službenih lica, kao i troškovnici i odluke o visini taksi i novčanih kazni. Prihvaćen je izvještaj o finansijskom poslovanju FSCG u 2014. godini i biće proslijeđen Skupštini na usvajanje.

Upućen je apel Ministartstvu pravde da pooštri kaznenu politiku prema svim licima koja ugrožavaju sigurnost gledalaca, takmičara i drugih učesnika u sportskim priredbama u cilju spriječavanja nasilja i nedoličnog ponašanja.

Najavljeno je da će FSCG inicirati promjene zakona o javnim okupljanjima i o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. IO FSCG je sa današnje sjednice uputio apel nadležnim državnim organima da u narednom periodu otpočne izgradnja nacionalnog stadiona koji će zadovoljavati sve kriterijume za FIFA i UEFA takmičenja. (Mina)

Portal Analitika