Politika

Đukanović: Ministri će snositi odgovornost ako ne ispune zadatke

Kraj trećeg kvartala predstavlja krajnji rok do koga se mora postići planirana dinamika u realizaciji obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i Programa rada Vlade za ovu godinu, kazao je na današnjoj sjednici Vlade, premijer Milo Đukanović i ponovio da eventualni izostanak stopostotne realizacije zadataka do toga roka podrazumijeva presonalnu odgovornost nadležnih članova Vlade.
Đukanović: Ministri će snositi odgovornost ako ne ispune zadatke
Portal AnalitikaIzvor

“Uprkos preciznim zaduženjima i preuzetim obavezama resornih ministara, evidentno je kašnjenje u realizaciji programskih zadataka”, ocijenjeno je.

Kako je saopšteno, Vlada je usvojila usmenu informaciju o stepenu realizacije obaveza iz Programa pristupanja Crne Gore EU i Programa rada Vlade za 2015. godinu.

Vlada je usvojila i Analizu efekata sprovođenja Strategije reforme javne uprave (AURUM), ostvarenih u periodu 2011-2014. godine i Izvještaj o realizaciji aktivnosti iz Akcionog plana za implementaciju Strategije, za period III i IV kvartal prošle godine.

“Poklanjajući posebnu pažnju ovoj temi zbog njenog ukupnog značaja za jačanje vladavine prava, finansijsku stabilnost i ekonomski razvoj  društva, Vlada je konstatovala da je realizacija ciljeva u normativnom i institucionalnom dijelu na zadovoljavajućem nivou, ali da postoje određena manjkavosti u implementaciji donešenih zakona”, navodi se u saopštenju sa sjednice Vlade.

U raspravi je istaknuta odlučnost Vlade da se u narednom periodu fokusira na dosljedno sprovođenje novih normativnih rješenja, kako bi se u potpunosti ostvarili postavljeni ciljevi u izgradnji efikasne, kompetentne i održive javne uprave.

Foto: gov.me

Portal Analitika