Košarka

MILATOVIĆ: Ne smije da nas zahvati euforija

Ženska seniorska reprezentacija pobjedom je počela nastup na Evropskom prvenstvu u Rumuniji i Mađarskoj – izabranice Momira Milatovića u prvom kolu grupe A, u Temišvaru su savladale selekciju Češke 71:52 (20:14, 14:13, 17:11, 20:14). Naša reprezentacija u drugom kolu, u petak (19.30 sati po našem vremenu) će igrati protiv domaćina Rumunije, koji je bio slobodan u prvom kolu.
MILATOVIĆ: Ne smije da nas zahvati euforija
Portal AnalitikaIzvor

MOMIR MILATOVIĆ: Uspjeli smo da nametnemo naš tempo, da odigramo dobro u odbrani i odaljimo igračice Češke od koša. Ispoštovali smo sve što smo dogovorili i na čemu smo radili tokom priprema, a iz dobre igre u odbrani, stigli su i poeni iz kontranapada. Da smo imali bolju realizaciju sa linije slobodnih bacanja, pobjeda je mogla da bude i ubjedljivija. Nije mala stvar savladati protivnika kao što je Češka koja je u samom vrhu evropske i svjetske košarke. Sve igračice su dobile priliku i to je nešto što je prednost naše selekcije u odnosu na prethodna takmičenja, kada je možda i nedostajala duža klupa. Na dobrom smo putu, ali ne smijemo da nas zahvati euforija. Rumunija je domaćin i nastupiće sa velikim motivom protiv nas. Ipak, kvalitetniji smo tim i to moramo da dokažemo na parketu – kazao je nakon meča selektor Milatović.

JELENA ŠKEROVIĆ: Pružile smo maksimum, igrale kao tim i priliku su dobile i mlađe igračice što je veliko iskustvo za njih. Djelovale smo homogeno i kao prava ekipa, dobro odigrale u odbrani i to nam je dalo mogućnost da postignemo veliki broj poena iz kontri. Okrećemo se narednom meču protiv Rumunije koji zahtjeva kvalitetnu pripremu. Imamo dovoljno vremena da se odmorimo i analiziramo protivnika na pravi način, što će nadam se uz maksimum koji želimo da pružimo, donijeti novu pobjedu – kazala je Jelena Škerović.

JELENA DUBLJEVIĆ: Znale smo da će biti teško jer je ovo prva utakmica. Veoma je važno krenuti pobjedom jer ćemo u nastavku sada igrati sa mnogo više samopouzdanja i bez toliko pritiska. Slavile smo sa velikom razlikom i ono što posebno raduje je činjenica da su sve igračice dobile priliku, a četiri imale dvocifren učinak. Ne treba da imamo lidera, treba da sve zajedno učestvujemo u pobjedama. Nadam se da će nas timska i borbena igra krasiti i u nastavku šampionata. Očekuje nas duel protiv domaćina u kojem želimo novu pobjedu koja bi praktično, donijela prolaz u drugu rundu. Idemo korak po korak, znamo da će biti teško protiv Rumunije jer je to domaćin, ali treba da razmišljamo samo o našoj igri i sve će biti kako očekujemo – kazala je Jelena Dubljević.

Portal Analitika