Fudbal

VUKČEVIĆ: Posljednja šansa za odlazak na Euro

Bliži se duel sa Švedskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, crnogorski fudbaleri odrađuju posljednje pripreme pred taj duel, bićemo itekako oslabljeni neigranjem Jovetića, ali vezista Nikola Vukčević vjeruje da i pored svih problema možemo se na pravi način suprostaviti Skandinavcima.
VUKČEVIĆ: Posljednja šansa za odlazak na Euro
Portal AnalitikaIzvor

''Još par dana je ostalo do utakmice, to ćemo iskoristiti da se što bolje pripremimo. Međutim, moram se osvrnuti na naš veliki hendikep, a to je povreda Stevana Jovetića, kapitena i glavnog igrača trenutno u reprezentaciji. To je veliki udarac za nas. Ali, vjerujem u našu ekipu, u naše igrače, i ko god bude igrao, ko god bude mijenjao Jovetića, vjerujem da će to uraditi dostojno'', kazao je Vukčević a onda prokomentarisao duel sa Danskom i najavio okršaj sa Švedskom.

''Bilo je dosta teško. Malo put, malo promjena klime, sve to ima svoje. Možda se nijesmo najbolje adaptirali na uslove za tu utakmicu. Međutim, moje mišljenje je da je Danska možda i kvalitetnija ekipa od Švedske,d a imaju bolju igru od njih. Ali, vjerujemd a ćemo pružiti bolju partiju protiv Šveđana nego što je to bilo protiv Danske. Švedska ima bolje pojedince, ali Danska kao kolektiv igra bolji, ljepši i brži fudbal. Kod Šveđana 90 odsto akcija ide preko Ibrahimovića jer je on njihov glavni igrač. Znamo ko je Ibrahimović, ne treba trošiti riječi na njega, ali on nije jedini igrač u toj selekciji. Imaju dosta drugih dobrih igrača, a nadam se da ćemo zatvoriti pristupe ka Zlatanu. Veliki plus za nas je što smo već duže vrijeme zajedno, što već duže vrijeme treniramo.Do sada smo imali 3-4 dana za pripreme, a sada 15 dana da se pripremimo za najbitniju utakmicu u kvalifikacijama. Neki igrači su se kasnije priključili, sada smo svi zajedno sem Jovetića. Narednih dana radićemo na pristupu utakmici i mislim da će to na kraju biti sve kako treba. Definitivno ovo je posljednja šansa za odlazak na EURO.Međutim, ne treba juriti od prvog minuta, treba odigrati zrelo, pametno, treba čekati šansu i nadam se da ćemo je na kraju iskoristiti'', naglasio je Vukčević.

I sjutrašnji trening naša reprezentacija odradiće na Gradskom stadionu od 19 sati.

Portal Analitika