Politika

Braunović: SNP će spremno dočekati parlamentarne izbore

Predsjednik Izbornog savjeta SNP-a Dragan Braunović najavio je da će ta partija, kao najjača opoziciona stranka, u narednom periodu maksimalno angažovati svoju dobro prepoznatljivu partijsku infrastrukturu na terenu, kako bi što spremnije dočekala predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori, "vanredne ili redovne - svejedno".
Braunović: SNP će spremno dočekati parlamentarne izbore
Portal AnalitikaIzvor

"Izborni savjet je, odmah nakon što je izabran na sjednici Glavnog odbora 26. aprila, započeo formiranje opštinskih izbornih savjeta, mini-izbornih štabova na mjesnim područjima i, posebno, stvaranju optimalnih uslova za rad i djelovanje stalnih predstavnika SNP-a u biračkim odborima na svim glasačkim mjestima u Crnoj Gori. U taj proces biće uključeno više od 5.000 članova i aktivista SNP, koji su svojim dosadašnjim radom i odnosom prema partiji pokazali bezrezervnu odanost i spremnost da se, u svakom trenutku, u potpunosti stave na raspolaganje stranci. Svi oni biće aktivno prisutni na terenu i imati svakodnevne kontakte sa biračima", istakao je Braunović.

Kako je dodao, posebna snaga SNP-a je upravo nevjerovatno uporna i predana partijska infrastruktura "od koje se svih ovih godina DPS jedino i plašio".

"U bližoj i daljoj prošlosti bilo je nekoliko pokušaja destabilizacije i slabljenja SNP-a, kako spolja tako i iznutra, ali su svi ti nasrtaji ostali bez rezultata. SNP crpi snagu iz velike podrške naroda, pa se tako na našu partiju slobodno može primijeniti ona narodna: „tvrd je orah voćka čudnovata – ne slomi ga, al zube polomi“. U ovom trenutku, ne vidim nijednog pojedinca, bez obzira na funkciju u partiji, koji bi na bilo koji način svojim političkim djelovanjem mogao ugroziti jedinstvo i stabilnost stranke. Ukoliko bi neko eventualno i pokušao tako nešto da uradi - taj čin bih smatrao izdajom partije i njenih interesa. U poslednjih nekoliko mjeseci SNP-u pristupa veliki broj, posebno mladih, a značajno je prisutan i povratak onih koji su se u ranijem periodu nakratko stavili na raspolaganje nekim našim bivšim kolegama, ali se sada vraćaju svojoj izvornoj partiji, svjesni činjenice da SNP jedina politička snaga koja može dovesti do toliko željenih promjena kojima teži većina građana Crne Gore, a sve u cilju dostizanja života dostojnog čovjeka", naveo je Braunović.

Potvrda toga da je SNP na pravom putu pokazuje i prisustvo velikog broja članova na sastancima mjesnih odbora, njihova briga o partiji i velika odanost.

"Sve to ukazuje da se u narednom periodu možemo maksimalno posvetiti pripremama za predstojeće parlamentarne izbore u Crnoj Gori. A da bi izbori bili slobodni, fer i demokratski potrebno je stvoriti, odnosno obezbijediti takav politički ambijent, koji isključuje zloupotrebu državnih resursa, institucija sistema, medija, novca  i drugih državnih dobara od strane političkih partija na vlasti uoči i tokom izbornog procesa", zaključio je Braunović.

Portal Analitika