NATO

KRIVOKAPIĆ: Crna Gora čini sve da dobije poziv za NATO u decembru

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić susreo se danas sa Generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, saopšteno je Portalu Analitika iz kabineta predsjednika.
KRIVOKAPIĆ: Crna Gora čini sve da dobije poziv za NATO u decembru
Portal AnalitikaIzvor

Krivokapić je iskazao zahvalnost za svu podršku koju NATO pruža Crnoj Gori i u tom kontekstu apostrofirao doprinos Generalnog sekretara Alijanse. On je naglasio da Crna Gora čini sve kako bi opravdala dobijenu podršku i da kroz nastavak intenzivnih reformi stremi ispunjenju strateškog državnog cilja – dobijanja poziva za NATO u decembru mjesecu ove godine.

Krivokapić je prenio Stoltenbergu maksimalnu posvećenost Crne Gore svim onim što predstavljaju evroatlantske vrijednosti kao i da je naša zemlja ponosna što te vrijednosti dijeli sa slobodnim, demokratskim i prosperitetnim zemljama koje čine NATO alijansu.

Stoltenberg je odao priznanje za rezultate koje je Crna Gora postigla na putu ka NATO i iskazao očekivanje da ćemo nastaviti sa sprovođenjem neophodnih reformi u okviru intenziviranog i fokusiranog dijaloga.

Sagovornici su se saglasili da je Crna Gora na dobrom putu i da je neophodno održati visok nivo posvećenosti zajedničkim evroatlantskim ciljevima kao neophodnom uslovu za članstvo u Alijansi.

Portal Analitika