Muzika

Koncert grupe S.A.R.S. u subotu u Zetskom domu

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u subotu, 13. juna sa početkom u 21h kao muzički segment MIT festa biće održan koncert grupe S.A.R.S., najavili su organizatori.
Koncert grupe S.A.R.S. u subotu u Zetskom domu
Portal AnalitikaIzvor

Bend su osnovali marta 2006. godine u Beogradu Aleksandar Luković – Lukac i Dragan

Kovačević – Žabac. U fuziji muzičkih pravaca i ideja iz kojih su potekli nastaje jedinstveni zvuki stil benda.

Sadašnju postavu S.A.R.S.-a čine : Žare – Vokal, Lukac – Gitara, Djole – Bass, Tihi – Bubanj, Bora– klavijature i harmonika, Pera – trombon i sax i Sanja – prateći vokal.

Krajem 2007. u RLZ studiu u Resniku snimaju svoju prvu pjesmu pod nazivom "Budjav Lebac" i kače je na internet. Prvi singl benda S.A.R.S. vrlo brzo ostvaruje nevjerovatno veliku popularnost na prostoru Srbije i bivše Jugoslavije. Uspjeh i prihvaćenost ove pjesme je posebansociološki i kulturološki fenomen. Pogotovo uzimajući u obzir da se radilo o potpunoanonimnom bendu bez novčane podrške i klasične medijske promocije.

Krajem 2008. godine dobili su ponudu da snime album za PGP RTS. Prvi album je, uz producentsku pomoć Đorđa Miljenovića (Skaj Viklera), završen za nekoliko mjeseci i objavljenje 5. marta 2009. godine.

Trenutno je aktuelan album pod nazivom „Perspektiva“, koji je objavljen 1. januara 2011.

godine kao free download izdanje na regionalnim sajtovima MTV-a. Za tri mjeseca koliko je biodostupan za preuzimanje, album je preuzet oko 50 hiljada puta.

S.A.R.S. je u periodu od izdanja svog debi albuma, pa do danas, uspio da održi preko 170

koncerata po zemlji i regionu i trenutno važi za jedan od najtraženijih autorskih bendova naprostoru ex-YU.

Ulaz je slobodan.

Portal Analitika