Društvo

Đorđević: Srbija ostaje na poziciji vojne neutralnosti

Delegacija Ministarstva odbrane Republike Srbije, predvođena državnim sekretarom Zoranom Đorđevićem boravi danas u zvaničnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore. Tim povodom, državni sekretar u Ministarstvu odbrane Crne Gore Bojan Šarkić sastao se sa srpskim kolegom, kada su razgovarali o bilateralnoj saradnji u oblasti odbrane i regionalnim bezbjednosnim izazovima, saopšteno je Portalu Analitika iz ministarstva.
Đorđević: Srbija ostaje na poziciji vojne neutralnosti
Portal AnalitikaIzvor

Državni sekretar Šarkić je izrazio zadovoljstvo sadržajem i intenzitetom saradnje sa susjednom zemljom, posebno realizacijom zajedničkih vježbi i obuka iz oblasti odbrane. Istakao je važnost kvalitetne saradnje između zemalja susjeda, u duhu doprinosa izgradnji i intenziviranju međusobnog povjerenja, a samim tim unaprjeđenju regionalne saradnje i stabilnosti na području Zapadnog Balkana.

Državni sekretar Šarkić je upoznao sagovornike sa dinamikom sprovođenja intenziviranog i fokusiranog dijaloga i ostvarenim progresom u sektoru odbrane. Kao rezultat implementacije reformi, modernizacije i reorganizacije Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore, Crna Gora očekuje da će do kraja godine dobiti poziv za članstvo u NATO.

Državni sekretar Ministarstva odbrane Republike Srbije Zoran Đorđević, kazao je da Srbija ostaje na poziciji vojne neutralnosti, i da su međusobni odnosi dveju zemalja, uključujući i odnose u oblasti odbrane na uzlaznoj putanji.

"Češće komunikacije i prepoznavanje oblasti zajedničkog djelovanja su u interesu obje zemlje, ali i regiona u cjelini", zaključio je državni sekretar Đorđević.

Portal Analitika