Region

Crnogorski klub traži nastavak sjednice Nacionalnog savjeta

Statutom predviđen broj članova Nacionalnog savjeta Crnogoraca u Srbiji podnio je danas Zahtjev za nastavak prekinute četvrte redovne sjednice Nacionalnog savjeta crnogorske nacionalne manjine u Srbiji.
Crnogorski klub traži nastavak sjednice Nacionalnog savjeta
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U zahtjevu Crnogorkog kluba, se navodi da do današnjeg dana nije određen nastavak sjednice iako je predsjednik bio dužan da odmah po prestanku razloga za prekid odredi termin nastavka  i zakaže njeno održavanje.

- Posebno je bio u obavezi da to uradi iz razloga što je na navedenoj sjednici od strane ćlanova nacionalnog savjeta podnijet zahtjev za razrešenje predsjednika i potpredsjednika savjeta. Statutom Nacionalnog savjeta je predviđeno da se u roku od 30 dana od podnijetog zahtjeva zakaže sjednica na kojoj će se odlučivati o tom zahtjevu. Predsjednik je bio u obavezi da do 24.05.2015. odrijedi nastavak sjednice ili da do tog datuma  zakaže sjednicu za odlučivanje po zahtjevu o razrješenju. Prekidom sjednice i nezakazivanjem nastavka iste blokiran je zakonski rad Nacionalnog savjeta i grubo se krše odredbe statuta. Posebno je zabrinjavajuće da u međuvremenu rukovodstvo savjeta krajnje netransparentno troši budžetska sredstva - zaključuju iz Crnogorskog kluba.

Portal Analitika