Crna hronika

Neizvjesno ponovno otvaranje istrage o prebijanju Bećirovića

Da li će ponovo biti otvorena istraga o napadu na pokojnog Dragana Bećirovića u Kolašinu 2008. godine još je neizvjesno, jer Pobjeda iz Tužilaštva nije dobila odgovor na to pitanje.
Neizvjesno ponovno otvaranje istrage o prebijanju Bećirovića
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dragan Bećirović napadnut je prije sedam godina na putu Kolašin - Jezerine. Za napad su se sumnjičili M. R., R.D. i V.S. ali je tužilac Vojislav Grujić odustao od krivičnog gonjenja, jer, navodno, nije bilo dokaza.

Pobjeda saznaje da su prilikom uviđaja pronađena lična dokumenta, telefon, auto, pištolj, sjekira, čaura, tragovi krvi.

Na Pobjedino pitanje da li su to dokazi, tužilac Grujić odgovorio je isto što i 25. maja - da se nije mogao utvrditi identitet napadača.

Grujić je izbjegao da odgovori na pitanje da li će istraga biti otvorena, ali na osnovu njegove tvrdnje da nema materijalnih dokaza, očito je da tužilac ostaje pri istom stavu od prije sedam godina. Ponovljeno je i da je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja, jer Bećirović i prijatelji koji su bili sa njim nijesu svjedočili protiv okrivljenih.

- Prema izvještaju Osnovnog državnog tužilaštva u Kolašinu, tužilac je nakon okončane istrage odustao od gonjenja, jer tokom istrage nije dokazano da su okrivljeni izvršili krivična djela stavljena im na teret. Takva odluka donijeta je imajući u vidu iskaze oštećenih, te cijeneći i sve druge dokaze prikupljene tokom postupka - tokom istrage se nije mogao utvrditi identitet izvršilaca predmetnih krivičnih djela - navodi se u odgovorima Tužilaštva.

Portal Analitika