Politika

ŠĆEKIĆ: Uskoro odluka o Nikoliću kao počasnom građaninu Berana

Predsjednik opštine Berane Dragoslav Šćekić kazao je u izjavi za Pobjedu da je inicijativa da se predsjednik Srbije Tomislav Nikolić proglasi počasnim građaninom ozbiljna, navodeći da će odluka biti donešena u narednih nekoliko dana nakon konsultacija na sjednicama organa Socijalističke narodne partije.
ŠĆEKIĆ: Uskoro odluka o Nikoliću kao počasnom građaninu Berana
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- Inicijativa je na fonu državne politike i uspostavljanja sve boljih odnosa sa Srbijom, što smo svjedoci proteklih godina. Ovakva inicijativa nije pandan Ulcinju i nema namjeru da remeti građanski koncept kakav smo ustanovili u Beranama - rekao je Šćekić u izjavi za Pobjedu.

Dnevni list Dan je juče objavio da su Tomislava Nikolića sa ovom inicijativom u Budvi upoznali funkcioneri beranskog odbora Nove srpske demokratije Radojica Živković i Goran Kiković, a da je predsjednik Srbije prihvatio ideju da dobije to značajno priznanje.

Šćekić, koji je i predsjednik Opštinskog odbora Socijalističke narodne partije, je dodao da je prije dva dana upoznat sa tom inicijativom i to u telefonskom razgovoru sa funkcionerima beranske opštine iz Nove.

- U utorak sam upoznat sa razgovorom koji su Kiković i Živković imali sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, o inicijativi koja je prihvaćena od strane predsjednika Srbije. Kiković je predsjednik SO, a Živković predsjednik Odbora za međunarodne odnose u lokalnom parlamentu. Kao predsjednik opštine i predsjednik Opštinskog odbora SNP-a ću narednih dva-tri dana sa svojim odbornicima, sa članovima Izvršnog odbora i Opštinskog odbora kao i u konsultacijama sa vrhom svoje partije donijeti konačnu odluku - rekao je Šćekić.

Predsjednik opštine Berane je dodao da je inicijativa ozbiljna, jer je riječ o najvećem zvaničniku Srbije.

- Mi ćemo sjesti i u naredna dva-tri dana donijeti odluku o kojoj ćemo obavijestiti javnost kao i podnosioce inicijative. Imam svoj stav, ali konačna odluka će biti donešena na organima SNP-a - rekao je Šćekić.

Prema najavama, ukoliko se kompletna procedura bude odvijala planiranom dinamikom, Nikoliću će povelja počasnog građanina Berana biti uručena na sjednici lokalnog parlamenta krajem jula.

foto: novosti.rs

Portal Analitika