Rukomet

Remi Crne Gore i Srbije, Ševaljević promašio za pobjedu!

Imao je Ševaljević šut sa crte za pobjedu Crne Gore i plasman na Evropsko prvenstvo, ali je golman Srbije Ivezić odbranio i ostalo je 23:23! Meč 5. kola kvalifikacija u Baru, u fantastičnom ambijentu dvorane ''Topolica'', uz odlično i fer navijanje sa tribina, završen je bez pobjednika, pa će naši ''lavovi'' najvjerovatnije čekati rasplet da kao najbolja trećeplasirana selekcija odu na šampionat Starog kontinenta, a jako su blizu tog cilja. No, kada se sve sabere odlična partija naše podmlađene reprezentacije, borbeno, maksimalno požrtvovano svih 60 minuta, i sigurni smo da će kao nagrada stići plasman na Evropsko prvenstvo, jer su to Ševaljević i drugovi zaslužili!
Remi Crne Gore i Srbije, Ševaljević promašio za pobjedu!
Portal AnalitikaIzvor

Srbija je, nakon izjednačenog starta meča, u 15. povela 8:5, dok je u 20. minutu razlika iznosila četiri gola (10:6). Serijom od četiri uzastopna pogotka crnogorski rukometaši uspjeli su da izjednače (10:10), ali je Srbija do poluvremena stekla prednost od tri gola (14:11).

Crnogorski rukometaši prvi put došli su u vođstvo u 42. (17:16), a minut kasnije prednost su, nakon serije od 4:0, uvećali na dva gola (18:16). Crna Gora je vodila i 19:17, ali je Srbija sa dva uzastopna pogotka izjdnačila (19:19). Uslijedila je uzbudljiva završnica, poništen gol Srbije, te promašaj Ševaljevića u posljednjoj sekundi za konačnih 23:23.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bili su Vladan Lipovina, Miloš Vujović, Vasko Ševaljević i Vuko Borozan sa po četiri, dok je gol manje postigao Fahrudin Melić. U srpskoj selekciji najbolji je bio Momir Ilić sa pet golova. Crna Gora i Island dijele prvo mjesto sa po sedam bodova i u posljednjem kolu sastaće se na Islandu 14. juna. Srbija ima šest bodoa i igraće sa Izraelom.

LIVE: KRAJ!

BAR, dvorana Topolica:

CRNA GORA - SRBIJA 23:23 (11:14)

Sastavi:

CRNA GORA: Mijatović (6 odbrana, 1 gol), Ristanović (5 odbrana), Melić 3, Milašević, Popović, Čavor 1, Lazović, Radović, Vujović 4, Kankaraš, Ševaljević 4, Petričević, Božović, Borozan 4, Grbović 2, Lipovina 4.

SRBIJA: Kocić, Mladenović, Radovanović, Marjanović, Đukić 2, Momir Ilić 5, Stojković 3, Nemanja Ilić 4, Ivezić, Vučković 1, Zelenović 3, Čutura, Abutović 2, Marsenić 2, Orbović, Elezović 1.

Sedmerci:

CRNA GORA: 4 (3)

SRBIJA: 3 (3)

Isključenja:

CRNA GORA: Milašević 2 minuta, Petričević 2 minuta, 

SRBIJA: Elezović 2 minuta, Marsenić 2 minuta, Stojković 2 minuta, Ilić 2 minuta.

TOK MEČA:

II POLUVRIJEME: Počelo je drugih 30 minuta, sa centra kreće Crna Gora. Izgubili smo loptu, ali brani Ristanović koji je zamijenio Mijatovića. Lipovina smanjuje na 12:14. No, uzvraća Nemanja Ilić. ALi odlična akcija crvenih, i Vujović pogađa za 13:15 u 33. minutu.Srbija je izgubila napad, na drugoj strani Borozan smanjuje na minus jedan. marsenić pogađa za 14:16, ali uzvraća i Ševaljević u 35. minutu za 15:16. Odbranili smo se od napada Srba, ali smo izgubili i loptu. No, nova odbrana, i kontra Vujovića za 16:16! Faul u napadu Marsenića, ali griješimo i mi. Nikako da dođemo do prvog vođstva. No, brani Ristanović, na drugoj strani Marsenić je isključen na dva minuta. Greška Borozana koji šutira iz neizrađenog napada, i to lako brani golman Srbije u 40. minutu.Kontra Crne Gore, Melić i prvo vođstvo Crne Gore u 42. minutu!!! Odbranili smo se, Lipovina za 18:16! Tajm-aut Srbije. Nemanja Ilić smanjuje na 18:17. Nijesmo iskoristili napad, ali na drugoj strani brani Ristanović.No, opet griješimo u napadu, ali napad ne koriste ni Srbi. Borozan vraća plus dva 19:17 u 47. minutu. Sedmerac za Srbiju, koristi ga Momir Ilić, 19:18. Nakon izgubljenog napada, Abutović izjednačuje na 19:19. Lipovina sjajan pogađa za novo vođstvo.No, primili smo lak gol, Stojković za 20:20 u 50. minutu. Borozan ne pogađa, ali fenomenalni Ristanović brani zicer u 52. minutu! Bomba Borozana za 21:20!!! Izjednačio je Momir ilić, a na drugoj strani sedmerac za Crnu Goru. Melić pogađa za 22:21. Nakon dugog napada Stojković pogađa za 22:22 do kraja još četiri minuta! Grbović pogađa za 23:22!!! No Zelenović brzo poravnava rezultat, do kraja tri minuta. Tajm-aut Obradovića. Ne koristimo napad do kraja minut ipo! Obostrano isključenje na minut do kraja! Faul u napadu,l posljednji napad za Crnu Goru! Sjajna akcija, Borozan za Ševaljevića, sam ispred golmana Srbije koji brani i kraj meča 23:23!!!

I POLUVRIJEME: Počeo je meč, sa centra kreću rukometaši Srbije. Ilić pogađa za 0:1. Već u sljedećem napadu izjednačuje Ševaljević sa sedam metara. No, pogađa i Zelenović, Srbija vodi 2:1 nakon tri minuta. Odlična intervencija Mijatovića, iz kontre Grbović za 2:2. Ponovo brani Mijatović, ali lopta dolazi do Đukića koji pogađa za 2:3. Sjajan gol Lipovine za 3:3, u sedmom minutu. Zelenović vraća vođstvo Srbije, ali majstorija Ševaljevića za 4:4. Ponovo brani Mijatović, ali lopta ponovo dolazi do igrača Srbije, i sedmerac, Ilić pogađa za 4:5 u 10. minutu meča. Novi sedmerac za Crnu Goru, Ševaljević pogađa za 5:5. Imali smo priliku za vođstvo, ali Borozan pravi faul, kontra i gol Stojkovića za 5:6. Ilić pogađa za plus dva Srbije, ponovo nijesmo iskoristili napad, a Srbija sa sedmerca preko Ilića dolazi do 5:8 u 15. minutu. Tajm-aut Obradovića. Ševaljević je promašio sedmerac. Dobra intervencija Mijatovića, na drugoj strani pogađa Borozan za 6:8. No, Elezović vraća na plus tri, a mi opet ne korostimo naš napad. Srbija dolazi do 6:10, a sada mi imamo igrača više u 20. minutu. Čavor u istom minutu smanjuje, onda smo se odbranili, a golman Mijatović je u stilu velikih majstora pogodio za 8:10. Ponovo sjajna odbrana, a onda iz kontre Vujović pogađa za 9:10! Imamo igrača manje, isključen je Milašević. Odbranili smo se sa igračem manje, kontra, velika borba i gol Melića za 10:10 u 25. minutu! Probijanje Abutovića, ali nijesmo iskoristili naš napad. Brza akcija, Arsenić pogađa za 10:11.Čavor pogađa stativu, u sljedećem napadu Abutović pogađa za 10:12, a onda gubimo još jedan napad, na dv aipo minuta do kraja. Brani Mijatović, a brzi Vujović pogađa za 11:12. Vučković vraća plus dva za Srbiju, a Grbović pogađa prečku. U samom finišu Mijatović brani ali lopta dolazi do Đukića koji pogađa za 11:14!

cgsrbzagriajvanje1

 

Portal Analitika