Košarka

Hrvatski savez stao na stranu FIBA!

Košarkaški savez Hrvatske stao je na stranu FIBA i zabranio svojim klubovima igranje u ligi koju FIBA ne priznaje.
Hrvatski savez stao na stranu FIBA!
Portal AnalitikaIzvor

FIBA od 1. maja ne priznaje ABA ligu, pošto čelnici regionalnog takmičenja nisu dostavili tražena dokumenta oko vlasništva. To znači da će Cibona i Cedevita morati da povuku podršku regionalnoj ABA ligi. Hrvatski savez je izdao saopštenje posluhe shednice Upravnog odbora. 

„Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza u potpunosti podržava akte FIBA te neće dozvoliti hrvatskim klubovima nastupanje u ligi koja nije priznata od strane FIBA. O toj odluci HKS će, pismenim putem obavuhestiti FIBA kao i klubove. Istovremeno, u daljnjim razgovorima s FIBA i nacionalnim savezima u regiji, HKS će podržati svaki prijedlog za dobrobit hrvatske reprezentativne i klupske košarke“, stoji u saopštenju HKS. 

Sa druge strane, predsjednik KSS Dragan Đilas predložiće sastanak svih u regionu koji su uključeni u Jadransku ligu, kako bi se prevazišao problem. U prostorijama KSS u srijedu je održan sastanak čelnika Saveza i predstavnika klubova povodom situacije oko Jadranske lige i zahtjeva Međunarodne košarkaške federacije (FIBA). FIBA je svim regionalnim savezima dala rok do 18. juna da im odgovore na pismo koje je poslala 29. maja.

Portal Analitika