Politika

OO SNP Podgorica uskoro formira Asocijaciju žena

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) u Podgorici do kraja ovog mjeseca planira formiranje Asocijacije žena koja će, kako su kazali, imati za cilj afirmaciju žene kao stuba društva koje teži prosperitetu i napretku.
OO SNP Podgorica uskoro formira Asocijaciju žena
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je ocijenila Radmila Čagorović, potpredsjednica Odbora, SNP ne želi da se politika rodne ravnopravnosti svodi samo na deklarativna zalaganja, već da se ulozi žene i njenom značaju u društvenim angažmanima da zasluženi tretman.

"Zalažemo se za ravnomjerno učešće žena na najvažnijim mjestima donošenja važnih političkih i ekonomskih odluka, nikada ne zanemarujući činjenicu da su žene većinska populacija u Crnoj Gori. Takav je slučaj i sa podgoričkim Odborom SNP u kojem su na najznačajnijim funkcijama upravo žene", dodala je ona.

Ona je najavila da će jedan od glavnih zadataka Asocijacije žena biti unapređenje uloge žena u politici i ukupnom društvenom životu.

"Neophodno je mijenjati shvatanje o tradicionalnoj i jednostranoj ulozi žena u društvu, uz podsticanje praktičnog učešća žena u političkom, kulturnom i ekonomskom životu Podgorice i Crne Gore, kako bi žena  mogla da se u potpunosti ostvari kako u svojoj porodici i u svojoj profesiji, tako i u svojoj zajednici", zaključila je Čagorović.

Portal Analitika