Zabava

Ukraden rukopis novih "50 nijansi..."

Rukopis novog erotskog romana E. L. Džejms "Grej", novog nastavka serijala "50 nijansi...", ukraden je iz izdavačke kuće nekoliko dana prije nego što je knjiga trebalo da bude lansirana, piše "Independent".
Ukraden rukopis novih "50 nijansi..."
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

To naravno ne znači da novi "pornić za mame" neće izaći 18. juna (i vjerovatno obezbijediti još koji milion autorki), već da će ključni detalji biti objavljeni na internetu prije zvanične premijere, slično kao u slučaju romana "Hari Poter i relikvije smrti".

Roman "Grej" ponovo prepričava događaje iz prve knjige, ali iz ugla glavnog lika Kristijana Greja.

Londonska policija je navela da nije upoznata sa krađom, ali su medijima informaciju o ovom slučaju proslijedili iz pravnog tima izdavačke kuće "Pingvin rendom haus".

Naravno, odmah su se pojavile i glasine da je sve to samo dio marketinške kampanje za novi roman.

Knjiga o čijoj će se umjetničkoj vrijednosti vjerovatno i te kako raspravljati, ali koja će isto tako vjerovatno biti veoma popularna, napisana je zbog "želja fanova".

"Kristijan je veoma kompleksan lik i čitaoci su oduvijek bili fascinirani njegovim motivima i željama, kao i njegovom problematičnom prošlošću", rekla je autorka.

Trilogija "50 nijansi..." prodata je u više od 100 miliona primjeraka širom svijeta i prevedena je na više od pedeset jezika.

Izvor i foto: b92.net

Portal Analitika