Društvo

Počinje kampanja „Zajedno protiv droge"

Javna ustanova za smještaj, rehabilitaciju i resocijalizaciju korisnika psihoaktivnih supstanci–Podgorica, Uprava Policije-Internacionalna Policijska Asocijacija, Ministarstvo prosvjete i NVO „4 LIFE“, će u susret Međunarodnom danu borbe protiv droge 26. junu, početi kampanju „Zajedno protiv droge“.
Počinje kampanja „Zajedno protiv droge"
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Fokus same kampanje će biti usmjeren na prevenciju zloupotrebe droga kod djece i mladih a glavna poruka kampanje je „Umijem reći NE!“

"Trend rasta zloupotrebe droga, kako u svijetu, tako i kod nas, nameće potrebu angažovanja i učešća svih društvenih subjekata u preveniranju bolesti, tretmanu, te saniranju štete nastale zloupotrebom psihoaktivnih supstanci. Da bi se što uspješnije borili sa ovom pojavom, smatramo da najprije treba unaprijediti koordinaciju institucija i organizacija koje se bave ovim pitanjem. U tom cilju kroz ovu akciju horizontalna i vertikalna saradnja je i ostvarena", navodi se u saopštenju.

Kampanjom je predviđeno realizovanje više aktivnosti. Prva u nizu je aktivnost u naselju Konik u petak 12.  juna, gdje će se odigrati revijalna utakmica između članova FK MKM i tima „Zajedno protiv droge“. Sledeća aktivnost je istog dana u 20 sati, neposredno pred početak utakmice odbojkaških reprezentacija Crna Gora-Tunis, koja se održava u okviru svjetske lige.

"Tom prilikom publici će biti podijeljen promo materijal (flajeri i zastavice) sa sloganom kampanje „Zajedno protiv Droge“. Promo materijal u vidu majica biće podijeljen igračima. Sljedeća aktivnost će biti upriličena u saradnji sa Odredom izviđača „Njegoš“. Tom prilikom će stručni tim sastavljen od partnera u ovoj Kampanji održati preventivno-edukativnu radionicu u kojoj će učestvovati mladi članovi izviđačkog odreda. Nakon toga će zajedno posaditi sadnice u mjestu Tunjevu, u kome se održava kamp.

U sedmici koja prethodi 26. junu, Međunarodnom danu borbe protiv droge će biti organizovan fudbalski turnir. Na turniru će učestvovati javne ličnosti i svi partneri na projektu koji će kao dresove nositi majice sa sloganom i porukom Kampanje", navode organizatori.

Povodom 26. juna, Međunarodnog dana borbe protiv droge biće organizovana pres konferencija na kojoj će govoriti partneri u Kampanji, što će ujedno biti i njena završna aktivnost.

Saradnja partnera će se nastaviti od septembra, a aktivnosti će biti dominantno usmjerene u pravcu preventivno-edukativnih radionica i predavanja djeci i mladima.

Portal Analitika