Košarka

NBA: Nevjerovatni Džejms vodio Klivlend do 2-1

Lebron Džejms ponovo je predvodio Klivlend do pobjede nad Golden Stejtom i vođstva od 2-1 u finalnoj seriji NBA lige. Klivlend je savladao Golden Stejt sa 96:91 (24:20, 20:17, 28:18, 24:36), uz novu fenomenalnu partiju Džejmsa koji je meč završio sa 40 poena, 12 skokova, 4 ukradene lopte i 2 blokade.
NBA: Nevjerovatni Džejms vodio Klivlend do 2-1
Portal AnalitikaIzvor

Predvođeni Lebronom Džejmsom i Metom Delavedovom Kavsi su imali 20 poena prednosti u finišu treće četvrtine. Dejvid Li poveo je preokret, u kojem se konačno probudio Stef Kari i donio fantastičnu i napetu završnicu, tokom koje su Voriorsi bili na minus 1, pa opet na jednom posjedu u posljednjem minutu, ali nijesu uspjeli da preokrenu.

Lebron Džejms je ubacio 40 poena, uz 12 skokova, 8 asistencija, 4 ukradene lopte i 2 blokade. Lebron je u prva tri meča dao 123 poena, što je najviše u NBA istoriji. Met Delavedova je dao 20 poena, uz 5 skokova i 4 asistencije, ali statistika ni izbliza ne pokazuje koliki je njegov značaj za pobjedu Kavsa. Do sada vrlo bitni Timofej Mozgov stao je na 6 poena (samo 6 šuteva), 5 skokova, 4 blokade, a Dejvid Blat je i ovog puta u rotaciji koristio 8 igrača.

Stef Kari je postigao ranu trojku, ali do poluvremena nije dao više nijedan poen. U drugom poluvremenu, posebno posljednjoj četvrtini, on je zaigrao na nivou MVP-a regularne sezone i došao do 27 poena, uz 7 trojki, po 6 skokova i asistencija i ukradene lopte. Neočekivanog pomagača imao je u Dejvidu Liju, koji je ubacio 11 poena, bez promašaja iz igre (4/4). U prvom poluvremenu ekipu je u igri držao Andre Iguadala, koji je dao 15 poena, uz po 5 skokova i asistencija. Klej Tompson dao je 14 poena, a podbacili su Grin i Barns, koji su zbirno iz igre šutirali 2 od 18.

Naredna utakmica, takođe u Klivlendu, na programu je u noći između četvrtka i petka.

Portal Analitika